Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Στραβισμός στα παιδιά: Πώς διορθώνεται;
Στραβισμός στα παιδιά: Πώς διορθώνεται;  thumbnail

Στραβισμός στα παιδιά: Πώς διορθώνεται;

"Έξυπνα" γυαλιά αναλαμβάνουν τη διόρθωση της όρασης, χάρη στη νέα τεχνολογία που επιτρέπει στο γυαλί να κλείνει σαν περσίδες για δέκατα δευτερολέπτου, προσφέροντας μία εξαιρετικά πρακτική λύση για τους γονείς που προβληματίζονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά τους η παραδοσιακή θεραπεία των παθήσεων αυτών.


Η κλασική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ήταν το κλείσιμο του ενός ματιού για αρκετές ώρες την ημέρα, στην προσχολική και σχολική ηλικία, συνήθως από την ημέρα της διάγνωσης μέχρι περίπου την ηλικία των 8-9 ετών.
Πρόκειται για ένα ζευγάρι παιδικών γυαλιών, που μοιάζει συνηθισμένο ζευγάρι γυαλιών ηλίου που βλέπουμε πολύ συχνά στις ελληνικές παραλίες το καλοκαίρι, με έναν πολύ έξυπνο επεξεργαστή. «Αυτός μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε η πολαρικότητα του γυαλιού, σε ένα από τα δύο μάτια, να κάνει το συγκεκριμένο γυαλί να “κλείνει”, όπως κλείνουν οι περσίδες σε ένα τζάμι, για δέκατα του δευτερολέπτου, με τέτοια συχνότητα και ρυθμό, ώστε το παιδί που φοράει αυτά τα γυαλιά στη διάρκεια της ημέρας να έχει υποστεί αποτελεσματικά και ουσιαστικά “κλείσιμο” του καλού ματιού και ενδυνάμωση του τεμπέλικου, δηλαδή του αμβλυωπικού, ματιού», μας εξηγεί ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Δρ. Αναστάσιος- Ιωάννης Κανελλόπουλος.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι στα “έξυπνα” αυτά γυαλιά, που είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα και σε σχετικά προσιτή τιμή, μπορεί να ενσωματωθεί και η πραγματική συνταγή που απαιτείται στο εκάστοτε παιδί, εάν αυτό χρήζει στη θεραπεία του.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X