Αρχική / Πολιτισμός / City life / Τα γκράφιτι κάνουν «κατάληψη» στη Στέγη
Τα γκράφιτι κάνουν «κατάληψη» στη Στέγη thumbnail

Τα γκράφιτι κάνουν "κατάληψη" στη Στέγη

Επιμέλεια: Ευφροσύνη Κυριαζή 
Τα "γκράφιτι" είναι η τέχνη του δρόμου (σ.σ. η επονομαζόμενη "street art" στα αγγλικά ) και οι καλλιτέχνες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας ομορφαίνοντας (σ.σ. τις περισσότερες φορές) την Αθήνα, αλλάζουν "στέκι" και μεταφέρουν την τέχνη τους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από την Παρασκευή 11 Απριλίου και για περίπου 4 μήνες.


Στην έκθεση με τίτλο "No Respect" (σ.σ. "Κάνενας Σεβασμός", μάλλον γιατί οι "γκραφιτάδες" έχουν κατηγορηθεί ότι "βεβηλώνουν" κτίρια και μνημεία της πολής) θα παρουσιαστούν σαράντα έργα τα οποία θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα στη Στέγη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες γκράφιτι, οι οποίοι συνήθως δημιουργούν τις "ζωγραφιές" τους σε γωνιές της πόλης μακριά από τα "αδιάκριτα" βλέμματα.Οι "street artists" που θα "φιλοξενηθούν" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:


ACHILLES – AIVA – ALEX MARTINEZ – APSET – ARMS173 – ATH1281 – BILLY GEE – BILOS – BIZ 360 – CACAO ROCKS – DOKOS DIMITRIS – DON40 – EX!T, EZION – FOLA CREW – FORS, IKEAR – INO – JASONE – KERT – LINARDAKI – PARISOT – NAR – NOBLE ROT – RTMONE – SAME84 – SENOR – SHK CREW – SHUEN – SIMEK – SINKE – STMTS – THEOPSY – THINK – THIS IS OPIUM – WD – YIAKOU – ZAMIE – ZEK – ZOFOS – π.


Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων για μια πληρέστερη ματιά για το πως δρούν οι καλλιτέχνες στο δρόμο, καθώς και φωτογραφίες με τα έργα των "street artists" από τις γειτονιές της Αθήνας.Πες μου πού και πότε…


11 Απριλίου 2014 – μέσα Ιουλίου 2014
Καθημερινά 12:00-21:00 Εκθεσιακός χώρος


ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800,
Διοίκηση: 2130 1 78000
Email: info@sgt.gr


Επιμέλεια έκθεσης: Μαριλένα Β. Καρρά


Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X