Αρχική / Διατροφή / Επιστήμονες ανακάλυψαν ενζυμο στο σάλιο μας που ρυθμίζει το βάρος
Επιστήμονες ανακάλυψαν ενζυμο στο σάλιο μας που ρυθμίζει το βάρος  thumbnail

Επιστήμονες ανακάλυψαν ενζυμο στο σάλιο μας που ρυθμίζει το βάρος

Βρετανοί επιστήμονες έφεραν τα πάνω κάτω στο αδυνάτισμα, οι οποίοι απέδειξαν ότι ένα ένζυμο που βρίσκεται στο σάλιο είναι αυτό που ρυθμίζει το βάρος μας. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι σύντομα οι διατροφολόγοι θα προτείνουν δίαιτες με βέβαια αποτελέσματα που θα είναι βασισμένες στην ανάλυση του σάλιου και δεν θα είναι μόνο ατομικές, αλλά θα μπορούν να εφαρμοστούν από όλα τα μέλη της οικογένειας.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που έκαναν επιστήμονες από το King's College (KCL) και το Imperial College του Λονδίνου (ICL), υπάρχει ένα μικρό τμήμα γενετικού υλικού που φέρεται να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς ο καθένας διασπά τους υδατάνθρακες (μακαρόνια, ρύζι, φρούτα) και το άμυλο (πατάτες). Επίσης, από την αποβολή ή την απορρόφηση από τον οργανισμό αυτών των δύο κατηγοριών τροφών εξαρτάται εάν κάποιος θα είναι αδύνατος ή παχύσαρκος.


Σύμφωνα με τους ερευνητές οι αλλαγές στον αριθμό αντιγράφων ενός γονίδιου που ονομάζεται ΑΜΥ1 σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση παχυσαρκίας. Το γονίδιο ΑΜΥ1 δίνει τις πληροφορίες στον οργανισμό ώστε να δημιουργήσει αμυλάση στο σάλιο, ουσία η οποία είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των υδατανθράκων.


Η μελέτη διεξήχθη σε σχεδόν 5.000 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων 972 διδύμων. Οι ερευνητές ανέλυσαν το γενετικό υλικό τους αναζητώντας αντίγραφα του γονιδίου AMY1 και στη συνέχεια συνέκριναν τον αριθμό τους με το σωματικό τους βάρος. Αυτό που θα αναζητήσουν οι επιστήμονες από εδώ και πέρα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα καταργήσουν από τον οργανισμό το συγκεκριμένο γονίδιο.


Εάν το καταφέρουν με ένα απλό φάρμακο που δεν θα έχει παρενέργειες θα έχουν πετύχει μεγάλη νίκη κατά της νοσογόνου παχυσαρκίας, ενώ θα αλλάξει εντελώς και ο χάρτης της διατροφής και της δίαιτας, καθώς δεν θα μας παχαίνουν τα τρόφιμα που θεωρούνται σήμερα «παχυντικά».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X