Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Τα γυαλιά – υπολογιστές της Google δοκιμάζονται σε ασθενείς με Πάρκινσον
Τα γυαλιά - υπολογιστές της Google δοκιμάζονται σε ασθενείς με Πάρκινσον  thumbnail

Τα γυαλιά – υπολογιστές της Google δοκιμάζονται σε ασθενείς με Πάρκινσον

Τα γυαλιά της google δοκιμάζουν σε ασθενείς με νόσο Πάρκινσον βρετανοί ερευνητές, διερευνώντας αν και σε ποιό βαθμό αυτά είναι δυνατό να τους βοηθήσουν. Αν τα συμπεράσματα είναι θετικά, τότε τα Google Glass θα δοκιμαστούν και σε ασθενείς με άνοια και άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις.


Οι ερευνητές της Σχολής Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, με επικεφαλής τον δρα Τζον Βάινς, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο (CHI 2014 – Human Factors in Computing Systems) στον Καναδά, συνεργάζονται με μια ομάδα παρκισονικών ασθενών ηλικίας 46 έως 70 ετών.


Τα Google Glass δείχνουν πληροφορίες στους φακούς τους, «ακούν» τη φωνή του κατόχου τους και μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων, τα «έξυπνα» γυαλιά της Google θυμίζουν στους ασθενείς να παίρνουν έγκαιρα τα φάρμακά τους, να καταπίνουν τακτικά το σάλιο τους (οι μύες που ελέγχουν την κατάποση μπορεί να «παγώσουν») ή να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις.


Επίσης, αν ο ασθενής είναι μόνος και πέσει, χάρη στα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο γυαλιά, μπορεί να συνδεθεί με άλλους υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Αρκεί να κοιτάξει στα γυαλιά και κάποιος θα δει την κατάστασή του. Εναλλακτικά, ο ασθενής μπορεί να ζητήσει με τη φωνή του από τα γυαλιά να καλέσουν κάποιον άλλο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X