Η UEFA για τον Κουρτουά

Απάντηση στη φημολογία που αναπτύχθηκε γύρω από τον Τιμπό Κουρτουά έδωσε η UEFA μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Τι τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα ανέφεραν πως αν η Ατλέτικο Μαδρίτης κληρωνόταν με την Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League (όπως και έγινε) ο Βέλγος τερματοφύλακας, ο οποίος ανήκει στην Τσέλσι αλλά αγωνίζεται ως δανεικός στην Ατλέτικο, θα μπορούσε να αγωνιστεί μόνο αν οι “ροχιμπλάνκος” πλήρωναν ένα ποσό στους “μπλε”. Όμως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς οι συμφωνίες μεταξύ ομάδων δεν έχουν ισχύ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση της UEFA:

“Σε απάντηση στις αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με το θέμα του Τιμπό Κουρτουά, η UEFA θα ήθελε να επαναλάβει τη θέση της.

Η ακεραιότητα των αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την UEFA. Τόσο το Champions League, όσο και ο Πειθαρχικός Κανονισμός της UEFA περιέχουν σαφείς διατάξεις που απαγορεύουν αυστηρά σε οποιαδήποτε ομάδα να ασκήσει, ή να επιχειρεί να ασκήσει, οποιαδήποτε επιρροή πάνω στους ποδοσφαιριστές.

Επομένως, η ενδεχόμενη συμφωνία ή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των συλλόγων που θα μπορούσε να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, είναι άκυρο και μη εφαρμόσιμο.

Επιπλέον, οποιαδήποτε προσπάθεια να επιβληθεί μια τέτοια διάταξη θα αποτελούσε σαφή παραβίαση τόσο των κανονισμών του UEFA Champions League, όσο και του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA και επομένως, θα τιμωρηθεί αναλόγως”.

Σχετικά άρθρα