Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Η πεθερά μου δημιουργεί προβλήματα, πώς θα της βάλω όρια;
Η πεθερά μου δημιουργεί προβλήματα, πώς θα της βάλω όρια;  thumbnail

Η πεθερά μου δημιουργεί προβλήματα, πώς θα της βάλω όρια;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Κάθε φορά που συναντώ την πεθερά μου νευριάζω επειδή εκείνη κάνει αρνητικά σχόλια για μένα. Συνήθως αναφέρει ότι έχω πάρει κιλά και επίσης εκνευριστικό είναι το ότι κάνει παρατηρήσεις για το πόσο καθαρό είναι το σπίτι ή επίσης για το αν ανατρέφουμε καλά τα παιδιά μας και το κάνει με πολύ παρεμβατικό τρόπο. Θα ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή σας όσες φορές μίλησα στον άνδρα μου εκείνος μου απάντησε νευριασμένα και τσακωθήκαμε και πολλές φορές πήρε το μέρος του άνδρα μου. Τι πρέπει να του πω και πώς να το πω ότι με ενοχλεί 


Σοφία 33 ετών 


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η 


Λητώ Κατάκη, ψυχολόγος-οικογενειακή θεραπεύτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.Είναι αρκετά σαφές από όσα γράφετε ότι δεν έχει δημιουργηθεί μεταξύ εσάς και του συζύγου σας  ένας καθαρός νέος πυρήνας της δικής σας οικογένειας. Όταν συμβαίνει αυτό είναι φυσικό να δημιουργείται «χώρος» και να «εισβάλουν» τρίτοι άνθρωποι. Είναι σημαντικό να συζητήσετε μαζί του το πώς θα μπορέσετε να σταθεροποιηθείτε ως ζευγάρι που δημιουργεί τη δική του οικογένεια, ξεχωριστή, με όρια –αν και συνδεδεμένη- από τις οικογένειες προέλευσης.


Για να το πετύχετε αυτό είναι σημαντικό  και να του πείτε πως νοιώθετε αλλά και να ακούσετε πως νοιώθει εκείνος (γιατί μπορεί να έχει αντίστοιχες πίκρες από τη δική σας οικογένεια προέλευσης). Αν θεωρείτε ότι δεν έχει χτιστεί μεταξύ σας η δυνατότητα τέτοιας επικοινωνίας, θα βοηθούσε ίσως να επισκεφτείτε μαζί (ή και μόνη σας αν αυτό είναι πιο εφικτό αυτή τη στιγμή), ένα σύμβουλο γάμου για μερικές συνεδρίες ώστε να σας βοηθήσει στην επικοινωνία μεταξύ σας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X