Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Πάσχα στο χωριό με τα πεθερικά! Πώς θα το αποφύγω;
Πάσχα στο χωριό με τα πεθερικά! Πώς θα το αποφύγω; thumbnail

Κατερίνα, 32 ετών

Πάσχα στο χωριό με τα πεθερικά! Πώς θα το αποφύγω;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα σας. Είμαι παντρεμένη εδώ και τρία χρόνια. Το μοναδικό πρόβλημα στο γάμο μου είναι η πεθερά μου. Πέρυσι αναγαστήκαμε να πάμε στο πατρικό του άνδρα μου στην επαρχία, του αρέσει πολύ και ήθελε οπωσδήποτε να κάνουμε Πάσχα. Το αποτέλεσμα ήταν να καταπιεστώ πολύ όμως. Αναγκαζόμουν να ανέχομαι την πεθερά μου να μου δίνει οδηγίες για το που πρέπει να πάμε πότε πρέπει να βγούμε, τι να ταίσω το παιδί και τι να μην τα ταίσω και αντί να ξεκουραστώ από τη δουλειά τελικά κατέληξα να βιώσω μια απίστευτη καταπίεση. Πρόσφατα είχαμε έναν μικρό καβγά με τον άνδρα μου γιατί θέλει και πάλι φέτος να μην πάμε. Δε θέλω να τον καταπιέσω αλλά πιστεύω ότι αν επιμείνει θα πρέπει να πάει μόνος του και εγώ να μείνω στην Αθήνα με το παιδί. Λέει ότι είναι κουρασμένος και έχει ανάγκη να πάει στην εξοχή να δει τους δικούς του αλλά από την άλλη και εγώ είμαι πολύ κουρασμένη και δε βρίσκουμε κοινή λύση. Πώς να το χειριστώ; Για να είμαι ειλικρινής δε θέλω να ξαναπατήσω σε αυτό το σπίτι ευχαριστώ.


Κατερίνα 32 ετών 


Αγαπητή αναγνώστρια. Απαυεθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο, ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

 

Έχετε αποθέσει πολλή από την ένταση που προκύπτει απ'τη διαφωνία με το σύζυγό σας στην πεθερά σας. Αυτό φαίνεται απ'την πρότασή σας "το μοναδικό πρόβλημα στο γάμο μου είναι η πεθερά μου". Όμως εσείς έχετε παντρευτεί το σύζυγό σας, όχι και τους δύο. Το να μπουν όρια στο που τελειώνει ο έλεγχος που μπορεί να ασκήσει η πεθερά σας είναι ένα διαφορετικό ζήτημα από τη διαφωνία που έχετε με το σύζυγό στο που θα πάτε το πάσχα. Η κύρια πηγή των εντάσεων κατά τη γνώμη μου είναι μια ανάγκη να κάνουν όλοι αυτό που θέλουν και να 'στε όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό κάποιες φορές δεν είναι εφικτό, και φαίνεται απ' την πρότασή σας "αντί να ξεκουραστώ απ' τη δουλειά βίωσα απίστευτη καταπίεση". Έτσι εκ των πραγμάτων αν π.χ. προσπαθήσετε να εξηγήσετε στην πεθερά σας πως είναι δική σας δουλειά η διατροφή και το μεγάλωμα του παιδιού ενδεχομένως να πληγωθεί γιατί σε κανέναν ενήλικα δεν αρέσει να του υποδεικνύουν τα όρια. Είναι κάτι δυσάρεστο και γι'αυτόν που το κάνει και γι'αυτόν που το δέχεται. Όμως πολλές φορές αυτή είναι η πρακτική που οδηγεί στην αλήθεια. Η προτροπή μου αυτή δηλαδή να οριοθετήσετε την πεθερά έχει να κάνει με το να δείτε αν τελικά στην πραγματικότητα η ένταση προκύπτει εντός του γάμου σας και καθρεφτίζεται σε κάποιον εξωτερικό παράγοντα με σκοπό να μην εκτονωθεί εντός της σχέσης σας. Σκεφτείτε το και αν χρειαστείτε επικοινωνήστε ξανά. Θα είμαστε εδώ για σας.


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X