Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Να γιατί οι άνδρες προτιμούν τις μικρότερες γυναίκες!
Να γιατί οι άνδρες προτιμούν τις μικρότερες γυναίκες! thumbnail

Να γιατί οι άνδρες προτιμούν τις μικρότερες γυναίκες!

Κατά καιρούς, μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι ένα από τα μυστικά της μακροζωίας είναι να παντρευτεί κάποιος μια νεότερη γυναίκα. Οι ερευνητές, πλέον, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες ζουν περισσότερο, όταν προχωρήσουν σε γάμο με μια πιο νέα από αυτούς γυναίκα.


Γράφει η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, 
Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του 
Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, 
www.andrologia.gr


Σύμφωνα με μια πιο πρόσφατη έρευνα, οι άνδρες που παντρεύονται γυναίκες 15 με 17 χρόνια νεότερές τους είναι δυνατόν να μειώσουν τις πιθανότητες του πρόωρου θανάτου κατά 20%. Η ίδια μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες μειώνουν τις πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα κατά τουλάχιστον 11%, όταν η σύζυγός τους είναι 7 με 9 χρόνια πιο νέα. Από την άλλη πλευρά, επιλέγοντας μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου κατά 11%.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πώς η ηλικία της συντρόφου σας έχει έναν τέτοιο κυρίαρχο ρόλο στην αύξηση της μακροζωίας σας; 

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία.

Μια από τις θεωρίες υποστηρίζει ότι αυτό έχει να κάνει με τη γενική υγεία του ατόμου. Για παράδειγμα, εάν ένας άνδρας στα 40 με 50 του είναι υγιής και περιποιημένος, μπορεί να προσελκύσει νεότερες γυναίκες.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι οι μικρότερες ηλικιακά γυναίκες παρέχουν μια ψυχική ώθηση στον σύντροφό τους, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του.

Μία από τις πιο κοινά αποδεκτές θεωρίες είναι ότι οι νεότερες γυναίκες είναι πιο σεξουαλικά ενεργές, κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για ευεξία και μακροζωία. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η καθημερινή σεξουαλική επαφή με τη νεότερη σύντροφο βοηθάει σημαντικά στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Μια άλλη θεωρία ισχυρίζεται ότι οι νεότερες γυναίκες είναι σε θέση να φροντίσουν καλύτερα τον σύντροφό τους, προωθώντας έτσι τη μακροζωία.

Αν και υπάρχουν αρκετές έρευνες που υποστηρίζουν ότι η διαφορά ηλικίας μπορεί να βελτιώσει και να παρατείνει τη ζωής σας, πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, να το κάνετε για τους σωστούς λόγους και όχι μόνο για τον παράγοντα ηλικία, γιατί αυτό που πραγματικά μετράει είναι το είδος της σχέσης και η επικοινωνία που έχετε με τη σύντροφό σας…


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X