Αβραάμ: «Το όνειρο συνεχίζεται»

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Stadio ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία του 41ου τίτλου που κατέκτησε και θα γιορτάσει το βράδυ της Κυριακής στο Καραίσκάκη ο Ολυμπιακός, τη συνέχεια των επιδιώξεων της ομάδας για διαρκή βελτίωση, το στόχο του Κυπέλλου και την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας του που επιβάλλει το παιχνίδι της κι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και στη ρεβάνς της Μ. Τετάρτης στην Τούμπα. 

Η συνέντευξη του αρχηγού του Ολυμπιακού:

Έχει ανέβει επίπεδο η ομάδα μετά και την εφετινή περίοδο; Αγωνιστικά, από άποψη εμπειριών, αλλά και όσον αφορά στην εικόνα της;

«Νομίζω πως ναι. Ο Ολυμπιακός δείχνει, κάθε χρονιά που περνάει, ότι κάνει βήματα προς τα εμπρός. Μεθοδικά, με πολλή και σκληρή δουλειά και, το κυριότερο, χωρίς μεγάλες υποσχέσεις. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός, αλλά ξέρει την πραγματικότητα και αναγνωρίζει ότι η διοίκηση κάνει μία τεράστια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Από την εικόνα της ομάδας στην Ευρώπη μέχρι το τελευταίο (ηλικιακά πάντα) τμήμα στην Ακαδημία. Η δουλειά που γίνεται έχει γνώμονα το μέλλον και αυτό που είπε ο κ. Μαρινάκης μετά το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Θεωρώ ότι είναι… χρέος μας να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και δουλεύοντας να προσπαθούμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά».

Τι σηματοδοτεί την εφετινή περίοδο κατά την άποψή σου;

«Αρκετά πράγματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά. Νομίζω πως μεγάλη σημασία έχει η ιστορική συμφωνία με τη UNICEF. Είναι «σταθμός» για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό μας. Είναι τεράστιο πράγμα το να είμαστε -εμπράκτως- δίπλα σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη. Είμαστε όλοι άνθρωποι και κατανοούμε πόσο σπουδαίο είναι το να μπορείς να προσφέρεις. Μας αρέσει να προσφέρουμε και δεν το κάνουμε επειδή πρέπει!»

 Ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή;

«Ο 41ος τίτλος του πρωταθλητή σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Σιγά-σιγά αρχίζει να ράβεται το πέμπτο αστέρι, όπως λέμε. Και αυτό μετράει πολύ, γιατί οι νέες γενιές θα μεγαλώνουν με έναν Ολυμπιακό νικητή, με έναν Ολυμπιακό που πηγαίνει μπροστά και σχεδιάζει για το μέλλον! Ιδιαίτερη σημασία έχει, νομίζω, και η εφετινή μας παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δείξαμε ότι είμαστε μία σοβαρή ομάδα, ικανή να παίρνει τα αποτελέσματα που επιθυμεί όχι μόνο χτίζοντας… τείχος μπροστά στο τέρμα της. Η φιλοσοφία που πασχίζουμε καθημερινά να έχουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το δικό του παιχνίδι και να προσπαθεί να είναι δημιουργικός και όχι «καταστροφικός».

Η σεζόν δεν έχει κλείσει ακόμη. Υπάρχει μπροστά το Κύπελλο. Οι σκέψεις σου;

«Η πρόκριση, τι άλλο να σκεφτώ; Θέλουμε να κάνουμε το προτελευταίο βήμα, να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε ακόμη έναν τίτλο. Έχουμε κάνει ήδη την πρώτη κίνηση, νικώντας τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας. Έχουμε έναν ακόμη αγώνα μπροστά μας, στην Τούμπα. Δεν θέλουμε να πάμε απλά για να προκριθούμε. Θέλουμε να νικήσουμε. Είναι, όπως είπα νωρίτερα, στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού το να διεκδικεί, σε όλα τα ματς που δίνει, τη νίκη. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος».

Σχετικά άρθρα