Ανατροπή παραμονής

Η Καμπούρ επικράτησε 4-3 εντός έδρας της Φιτέσε κάνοντας μάλιστα σπουδαία ανατροπή και πλέον βρίσκεται σε απόσταση εννέα πόντων από την επικίνδυνη ζώνη του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Πλέον, περιμένει ένα «στραβοπάτημα» της Βάλβαϊκ στο αυριανό παιχνίδι με την Τσβόλε για να εξασφαλίσει από τώρα την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ θα απομένουν δύο αγωνιστικές.

Το κόστος αυτής της ήττας πιθανόν να είναι πολύ μεγάλο για τους φιλοξενούμενους, διότι σε περίπτωση νίκης της Αϊντχόφεν την Κυριακή επί της Φέγενορντ θα πέσουν από την τέταρτη θέση, που δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η πέμπτη οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι δύο φορές, καθώς ο Λέερνταμ άνοιξε το σκορ στο 21’ και τέσσερα λεπτά μετά ισοφάρισε ο Μπάρτο, ενώ το αυτογκόλ του σκόρερ των φιλοξενούμενων στο 29’ έδωσε προβάδισμα στην Καμπούρ. Στο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν στο 2-2, καθώς στο 39’ πέτυχε γκολ ο Ατσού. Ο Τραορέ έκανε το 2-3 στο 56’, αλλά με δύο τέρματα μέσα σε ένα πεντάλεπτο οι παίκτες του Χενκ Ντε Γιόνγκ, έφτασαν στο υπερπολύτιμο 4-3, που τους έδωσε σημαντική «ανάσα» για τη συνέχεια με τους Ογκμπέτσε (64’) και Μπάρο (69’).

Στην έκτη θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος παρέμεινε η Χέρενφεν, καθώς νίκησε με 2-0 στην έδρα της Γκόου Αχέντ Ίγκλις και πλησίασε έστω και προσωρινά την Αϊντχόφεν. Το σκορ άνοιξε ο Φαν Άκεν στο 36’ και «ζευγάρωσε» τα τέρματα της ομάδας του ο Φινμπογκασόν στο 76ο λεπτό. Οι παίκτες του Μάρκο Φαν Μπάστεν διατηρήθηκαν στην έκτη θέση της Eredivisie, φτάνοντας τους 51 πόντους, ενώ τους ακολουθεί η Αλκμάαρ, η οποία είναι στους 45, αλλά θα αγωνισθεί αύριο. 

Σχετικά άρθρα