Νέα ομάδα και μείωση του κόστους στην F1

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) συνεδρίασε την Παρασκευή 11/4 στο Μαρόκο, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της χρονιάς για το WTCC. Τα θέματα που συζητήθηκαν σχετικά με τη Formula 1 ήταν η μείωση του κόστους, η αύξηση του ήχου των κινητήρων και η προσθήκη δύο νέων ομάδων.
Η FIA έδωσε έγκριση στον Τζενέ Χάας για το πρωτάθλημα του 2015 (σχετικό άρθρο) χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο χρονικό όριο εισαγωγής στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Σίγουρα είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Επίσης βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης της δεύτερης ομάδας, η οποία ονομάζεται Forza Rossa. Η νέα αυτή ομάδα φαίνεται πως έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης της Ρουμανίας με τον Colin Kolles ως επικεφαλής.
Όσον αφορά τη μείωση του κόστους αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε μείωση αλλά ο τρόπος που θα γίνει αυτό θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση την 1η Μαίου. Η πίεση που άσκησαν οι μικρότερες ομάδες του πρωταθλήματος έπιασε τόπο. Οι 4 μικρότερες ομάδες του grid είχαν στείλει γράμμα στη FIA λέγοντας της πως πρέπει να βρεθεί μια λύση για τη μείωση του κόστους αλλιώς υπάρχει θέμα για τη νομιμότητα του F1 Strategy Group. Πρόσφατα ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA, είχε δηλώσει πως η ομοσπονδία αφήνει στην άκρη την ιδέα της μείωσης του κόστους. Αυτό είχε συμβεί καθώς οι μεγάλες ομάδες πίεζαν, λέγοντας πως δεν θα μπορέσει να αστυνομευθεί και δεν θα λειτουργήσει σωστά. Όμως η κατάσταση άλλαξε και η FIA ενέδωσε στις πιέσεις των μικρότερων.
Τέλος το ΠΣΜΑ ανακοίνωσε ότι εξετάζει τον τρόπο αύξησης του ήχου των κινητήρων και τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται σύντομα.
πηγή: motornews.gr

Σχετικά άρθρα