«Έριξε» τον Απόλλωνα με Σαβιόλα

Το σφύριγμα της λήξης στο Καραϊσκάκη βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού έτοιμους να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο απόλυτο κοντράστ τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, έχοντας δώσει την μάχη τους χωρίς αποτέλεσμα. Ο Απόλλωνας μετά από 13 χρόνια ανέβηκε στην Σούπερ Λιγκ, ωστόσο η παρουσία του στα σαλόνια ήταν σύντομη.Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” μετά τομ 1-0 στο Καραϊσκάκη δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Με πανηγυρική αύρα από τα τραγούδια στην εξέδρα ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με περίσσειο ενθουσιασμό και όρεξη απέναντι στον

Απόλλωνα, ο οποίος κλήθηκε να παίξει ρέστα παραμονής στο Καραϊσκάκη. Για περισσότερο από ένα 20λεπτο οι ερυθρόελυκοι κατάφεραν να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα και χωρίς περιττές κινήσεις να πατήσουν στην περιοχή του Απόλλωνα με πολύ καλές προϋποθέσεις. Στο 8 ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη και τελευταία φορά με το σουτ του Πετρόπουλου να εξουδετςερώνεται εύκολα από τον Ρομπέρτο. Εν συνεχεία ο Ολυμπιακός μέτρησε τρεις εξαιρετικές φάσεις ανάμεσά τους και ένα δοκάρι. Το είχε ο Βαλντές με σουτ, μετά την καθοριστική παρέμβαση του Γκόμεζ (11′). Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πέρες εξ επαφής έστειλε την μπάλα πάνω

από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ το σουτ του Μανιάτη στο 18′ εξουδετερώθηκε από τον Γκόμεζ. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έπαιζε μόνος του την επίθεση των πρωταθλητών με καθοριστικές επεμβάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι ερυθρόλευκοι στις περισσότερες προσπάθειες βρήκαν στόχο όμως ο κίπερ των φιλοξενούμενων ήταν εκεί. Έδιωξε το σουτ του Ντομίνγκες στο 29′, το σουτ του Μπονγκ στο 30’και τις προσπάθειες του Κάμπελ (38′ 44′)

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Σάντσεζ έψαξε την κόντρα επίθεση, αλλά επί της ουσίας έμεινε πίσω προσπαθώντας να περιορίσει την επιθετική δράση των πρωταθλητών Ελλάδας και πήρε credit την καθαρή εστία μετά από 45 λεπτά αγώνα.

Επιπρόσθετα, τα νέα που έφταναν στο Καραϊσκάκη για την “Ελαφρά Ταξιαρχία” δεν ήταν καλά, καθώς η Ξάνθη είχε στο 2-1 τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η προοπτική του μπαράζ έμοιαζε ολοζώντανη με την Βέροια να μην έχει καταφέρει να σκοράρει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σάντσες διόρθωσε την ανορθογραφία με Ντάλμπεργκ και Πετρόπουλο, αποσύροντας τον Έλληνα φορ στο ημίχρονο. Πέρασε στην θέση

του τον Γκουέλα, ο οποίος με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί έμοιαζε πιο χρήσιμος. Την ίδια ώρα ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Ιμπαγάσα στην θέση του Εντινγκά.

Ο Απόλλωνας κατάφερε νε περιορίσει την δημιουργία του Ολυμπιακού. Πλέον οι ερυθρόελυκοι έψαχναν και το περιττό στις προσπάθειές τους προκειμένου να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο. Πάντως, η ζημιά θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει στην πρώτη φάση

του δεύτερου μέρους όταν ο Μαρκάνο έκανε το λάθος, αλλά κατάφερε να αιφνιδιάσει ακόμα και τονμ Μίνγκα ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ απέναντι από τον Ρομπέρτο, ο Ισπανός τερματόφύλακας μπλόκαρε.

Στο 55′ ο ίδιος παίκτης έπιασε μονοκόματο σουτ το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο. Αβράαμ και Σαβιόλα πέρασαν εν τω μεταξύ στις θέσεις των Μανωλά και Ντομίνγκες.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φτιάξει φάση της προκοπής, αλλά πλέον το μηδέν δεν έφτανε στον Απόλλωνα. Δευτερόλεπτα μετά το γκολ της Βέροιας, ο Σάντσες έδωσε άμεση εντολή για να βγει μπροστά ο Απόλλωνας. Όπερ και εγένετο. Η καλύτερη φάση των

φιλοξενούμενων έλαβε χώρα στο 78′. Το γύρισμα του Γκουέλα βρήκε τον Ντάλμπεργκ μόνο του στην μικρή περιοχή ψστόσο το πλασέ του πέρασε άουτ.

Στο 88′ ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ. Μετά το κόρνερ ο Πέρες σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σαβιόλα τελείωσε τις ελπίδες του μαχητικού Απόλλωνα για παραμονή.

Στις καθυστερήσεις ο Μίνγκας επεδίωξε και πήρε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που ξένισε ακόμα και τον Σάντσες. Παίκτης και προπονητής είχαν διάλογο μετά ττην αποβολή.

Κι άλλη φάση δημιούργησε ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος με τον Πέρες να συγκλίνει και να πιάνει το σουτ, ο Γκόμεζ έδιωξε εντυπωσιακά.

Σχετικά άρθρα