Αρχική / Την νέα Τούμπα ετοίμαζε τόσο καιρό ο Καλαφάτης;

Την νέα Τούμπα ετοίμαζε τόσο καιρό ο Καλαφάτης;

Την περασμένη Πέμπτη η Βουλή ψήφισε την νομοθετική διάταξη που πέρασε ως υφυπουργός ΥΠΕΚΑ ο Σταύρος Καλαφάτης λίγο πριν κατέβει στον… στίβο για την διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με αυτή την διάταξη, επιτρέπεται στα σωματεία, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΟΚ, να προχωρήσει στην ανακατασκευή της Τούμπας. Μια διάταξη που δεν έχει ημερομηνία λήξης και αυτό διευκολύνει τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη που πριν από μερικούς μήνες είχε παρουσιάσει το πλάνο του για τον ΠΑΟΚ περιλαμβάνοντας σε αυτό και την ανακατασκευή του γηπέδου.  Όλοι αναρωτιόντουσαν τον Μάρτιο γιατί παρέμενε Υπουργός ο Καλαφάτης και δεν αφιέρωνε όλο του το χρόνο στον προεκλογικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Από το επιτελείο του λέγανε κάτι αόριστα του στυλ "ολοκληρώνει το νομοθετικό έργο και επιστρέφει σύντομα".Τελικά μάθαμε. Ετοίμαζε το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που περιλαμβάνει όλες τις διατάξεις για τα γήπεδα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Σε αυτό προβλέπεται ότι όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου Α και Β Εθνικής μπορούν να συντηρούνται και να επισκευάζονται ώστε να αυξάνεται η ασφάλεια των θεατών κατά παρέκκλιση της πολεοδομικής νομοθεσίας. Αλλά όχι μόνο. Μπορούν ακόμη να φτιάξουν στέγαστρα με φωτισμό, να δημιουργήσουν εμπορικές χρήσεις στο υφιστάμενο χτισμένο χώρο και να αυξήσουν τις κερκίδες τους κατά 40%. Επιπλέον πριμοδοτεί με συντελεστή δόμησης όσες ομάδες επιλέξουν να χτίσουν νέο γήπεδο εκτός πόλης και να αφήσουν το παλαιό γήπεδο να γίνει πάρκο! Τέλος δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στις Περιφέρειες, που έχουν πλέον ενισχυμένους προϋπολογισμούς, να χρηματοδοτήσουν έργα τόσο ανέγερσης νέων αθλητικών εγκαταστάσεων όσο και επισκευής ή συντήρησης υφιστάμενων. Αυτή η διάταξη μάλιστα δεν αφορά μόνο ποδοσφαιρικά γήπεδα αλλά κάθε είδους αθλητικές εγκαταστάσεις ερασιτεχνικών σωματείων και μη κερδοσκοπικών συλλόγων, δυνατότητα που μέχρι τώρα είχε μόνο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 
Τα αθηναϊκά ΜΜΕ, χωμένα μέχρι το κόκκαλο στις κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών του ποδοσφαίρου, επέμεναν ότι το νομοσχέδιο αφορά ΑΕΚ και ΠΑΟ, ενώ τόνιζαν την αντίδραση του Ολυμπιακού. Στην ουσία όμως ο Καλαφάτης με τη διάταξη που ετοίμασε άνοιξε το δρόμο ώστε είτε να ανακατασκευαστεί η Τούμπα, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της μέχρι τις 40.000 θέσεις, είτε να φτιάξει νέο γήπεδο εκτός πόλης. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε πει εδώ και μήνες ότι εξετάζει και τα δύο ενδεχόμενα. Τώρα λοιπόν έδεσε το σενάριο, χωρίς να το καταλάβει κανένας! Βέβαια χρήση των ίδιων διατάξεων μπορεί να κάνει και η ομάδα του ΑΡΗ αν βρεθεί επενδυτής. Τελικά, όπως λέει λαός, το σιγανό ποτάμι να φοβάσαι. Χωρίς να ανοίξει μύτη, ο Καλαφάτης "βόλεψε" τον ΠΑΟΚ και το γηπεδικό του μέλλον. Αν είναι να τα καταφέρνει ως δήμαρχος όπως κατάφερε το θέμα των γηπέδων, μάλλον καλό θα κάνει και στην πόλη.       

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X