Αρχική / Υγεία / Και αν έχω Ηπατίτιδα C;
Και αν έχω Ηπατίτιδα C; thumbnail

Και αν έχω Ηπατίτιδα C;

Νέο πειραματικό φάρμακο βοήθησε στην ίαση του 95% των ατόμων στα οποία δοκιμάστηκε και που έχουν Ηπατίτιδα τύπου-C (HCV), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.
Οι ερευνητές από την Σχολή Ιατρικής του Κέντρου Ιατρικής Επιστήμης του πανεπιστημίου του Τέξας και από το Ινστιτούτο Ήπατος του Τέξας αναμένεται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της μελέτης και στη Διεθνή Σύνοδο Ήπατος στο Λονδίνο.
Το φάρμακο, το οποίο λαμβάνεται από το στόμα, δοκιμάστηκε σε συνολικά 78 κέντρα υγείας στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Τα τεστ έγιναν τόσο σε αγωγή διάρκειας 12 εβδομάδων όσο και σε 24 εβδομάδων.
Περισσότερο από το 91% των ασθενών στο τεστ των 12 εβδομάδων διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κανένα ίχνος της HCV στο αίμα τους μετά το τέλος της διαδικασίας. Επίσης το 95% εκείνων που ακολούθησαν την αγωγή των 24 εβδομάδων δεν είχαν ίχνος της HCV στο αίμα τος. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν ήταν 380.
Οι ερευνητές συλλέγουν δείγματα αίματος από ασθενείς που ακολούθησαν τη νέα αγωγή για τρία χρόνια αφότου αυτή ολοκληρώθηκε και μέχρι στιγμής κανείς τους δεν εμφάνισε σημάδια υποτροπής.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το νέο φάρμακο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά εκτιμάται ότι το κόστος για την αντίστοιχη αγωγή θα είναι πολύ υψηλό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X