Ροντρίγκεθ: «Οδυνηρή εμπειρία για εμάς το Λονδίνο»

«Πάντα πονάει όταν χάνεις έναν τελικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει τον τελικό του Λονδίνου, ενώ για την σειρά των πλέι οφ τόνισε ότι θα είναι πολύ δύσκολη, μιας και ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα γεμάτη νικητές.

«Είχαμε μία πολύ καλή σεζόν ως τώρα. Το καλό είναι πως παίζουμε μαζί πολλά χρόνια. Είχαμε σημαντικές απώλειες και νικήσαμε πολλά παιχνίδια. Περάσαμε από δύσκολες καταστάσεις αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι τις προάλλες. Δεν παίξαμε καλά και η Ζαλγκίρις ήταν καλύτερη από εμάς. Επειτα από αυτό το παιχνίδι, έχουμε τα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό κι έχουμε μεγάλο κίνητρο για να νικήσουμε», δήλωσε αρχικά ο κινητήριος μοχλός της «βασίλισσας», Σέρχιο Ροντρίγκεθ στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, ενώ πρόσθεσε επίσης πως «ανυπομονούσαμε να παίξουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο. Θα ήμασταν εξίσου ενθουσιασμένοι και θα είχαμε το ίδιο κίνητρο. Υπάρχουν σπουδαίες σειρές παιχνιδιών αυτήν την σεζόν και οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης παίζουν μεταξύ τους. Το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερο εξαιτίας της περσινής ήττας. Είναι πολύ καλή ομάδα γεμάτη νικητές και έχουν ένα σπουδαίο παίκτη, τον Σπανούλη».

Οσο αφορά για το αν υπάρχουν διαφορές από τον περσινό τελικό, ο Σέρχιο Ροντρίκεθ σημείωσε πως «είναι διαφορετικές στιγμές και οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές. Αλλαξαν περισσότερους παίκτες από ό,τι εμείς. Ηταν μια οδυνηρή εμπειρία. Πάντα πονάει, όταν χάνεις έναν τελικό, ειδικά της Ευρωλίγκα. Μας βοήθησε, όμως, γιατί είμαστε πιο έμπειροι».

Επίσης, τόνισε πως «όπως είπα και πριν, ο Ολυμπιακός είναι μία νικήτρια ομάδα. Εχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα τις τελευταίες δύο σεζόν. Εχουν έμπειρους και καλούς παίκτες. Ο Σπανούλης μπορεί να αποτελέσει έναν αποφασιστικό παράγοντα για αυτούς. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε όλους και τα πάντα, αλλά φυσικά να κάνουμε το παιχνίδι μας: να παίξουμε δυνατή άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να καταφέρουμε να παίξουμε σε υψηλό ρυθμό και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Σχετικά άρθρα