Τελειώνει η εκκαθάριση, χαμένο το Δημόσιο

Ο σκόπελος του χαρτοσήμου ξεπεράστηκε οριστικά και πλέον η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ μπαίνει στην τελική της ευθεία. Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Χάρη Οικονομόπουλου στα γραφεία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, κατά τη διάρκειας της οποίας υπήρξε νέα άκαρπη επαφή με τον γενικό γραμματέα εσόδων, Χάρη Θεοχάρη σχετικά με το φλέγον θέμα της καταβολής του χαρτοσήμου ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Έπειτα από συζητήσεις αλλά και αμοιβαίες εξηγήσεις για θέματα του παρελθόντος, ο Χάρης Οικονομόπουλος δεσμεύτηκε εγγράφως πως στις 4 Μαΐου θα αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εκκαθάρισης της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ ανεξαρτήτως από την όποια εξέλιξη (αν) προκύψει με το χαρτόσημο.

Έτσι λοιπόν, η εκκαθάριση της ΠΑΕ θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου κάτι που σημαίνει πως θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την ίδρυση της νέα εταιρείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει το δικαίωμα της εκχώρησης του χρέους του Μάκη Ψωμιάδη, το οποίο ανέρχεται στα 85 εκ. ευρώ και δεν θα μπορέσει να παραστεί ως πολιτική αγωγή σε ποινικά δικαστήρια που ακολουθούν. Ευνοημένος φυσικά από αυτή την υπόθεση είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, καθώς ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δεν θα αναγκαστεί να επιστρέψει χρήματα.

Σχετικά άρθρα