Ισοφάρισε ο καταιγιστικός Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με απόλυτη κυριαρχία στο μπλοκ, το σερβίς και τα άκρα νίκησε άνετα 3-0 την ΑΕΚ και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ γυναικών σε 1-1 νίκες.
Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά παίρνοντας το προβάδισμα ακόμα και με 6 πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός με τρια σερί της τάξης των τριων και τεσσάρων πόντων πήρε τα ηνία και άνοιξε λογαριασμό.
Με προβάδισμα των φιλοξενούμενων άρχισε και το δεύτερο σετ , αλλά για πολύ μικρότερο διάστημα. Ήταν η  Μοντσόνι που εξαφάνισε με τα μπλοκ της όλα τα επιθετικά ατου της ένωσης κι από τη θέση του σερβίς ο Ολυμπιακός καθάρισε άνετα τη μπουγάδα.
Το τρίτο και τελευταίο σετ σηματοδότησε την πλήρη κυριαρχία του Ολυμπιακού. Το κοντέρ έγραψε 14-7 και 16-8, η Τένεβα κι η Μοντσόνι έδειχναν το δρόμο, την ώρα που η υποδοχή της ΑΕΚ ήταν πλήρως διάτρητη, πολύ μακριά από τη συνηθισμένη εικόνα της ομάδας του Μανώλη Ρουμελιώτη. H Ένωση έριξε λευκή πετσέτα σε σετ συντριβής, αλλά είναι βέβαιο ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει.
Eξαιρετικό ήταν το κοουτσάρισμα του Γιάννη Νικολάκη που μετέφερε το παιχνίδι στο φιλέ και κυριάρχησε κατά κράτος.
 Ο αγώνας διήρκησε συνολικά 74 λεπτά.
Ο τρίτος τελικός θα γίνει στις 23 Απριλίου στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.
 «Ήμασταν αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι. Το αποτέλεσμα μας κρατάει ζωντανούς. Όλα αρχίζουν από το μηδέν. Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού, ήταν παίκτης παραπάνω. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με μέταλλο και θα προσπαθήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια να φτάσει στο break», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης.
«Δεν παιξαμε καλά, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Νίκησε δίκαια. Συνεχίζουμε έχουμε πολύ δρόμο. Ξεχνάμε την ήττα όπως ξεχάσαμε και τη νίκη. Δεν ήμασταν καλές στην υποδοχή, ούτε πιέσαμε στο σερβίς. Δεν θα αφήσουμε να μας επηρεάσει η ήττα με 3-0», είπε η πασαδόρος της ΑΕΚ Αθηνά Παπαφωτίου.
Τα σετ: 25-22 , 25-20 , 25-15

Σχετικά άρθρα