Αρχική / Media (old articles) / Project Ara: Νέες πληροφορίες για το αρθρωτό smartphone, θα κυκλοφορήσει το 2015!
Project Ara: Νέες πληροφορίες για το αρθρωτό smartphone, θα κυκλοφορήσει το 2015! thumbnail

Project Ara: Νέες πληροφορίες για το αρθρωτό smartphone, θα κυκλοφορήσει το 2015!

Περιμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πρώτο συνέδριο για το Project Ara, το “αρθρωτό” smartphone της Google, και η χθεσινή παρουσίαση του Paul Eremenko μας έδωσε αρκετές νέες πληροφορίες για την κατασκευή, το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Project Ara, ο στόχος είναι να κυκλοφορήσει στην αγορά σε έναν χρόνο από τώρα και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθούν μερικά ακόμη συνέδρια για developers μέσα στους επόμενους μήνες (το επόμενο είναι τον Ιούλιο και το τρίτο τον Σεπτέμβριο), ενώ η “beta” έκδοση θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2015 ως “Gray Phone”.

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, τα modules θα κουμπώνουν επάνω σε έναν βασικό ενδοσκελετό και τώρα μαθαίνουμε ότι θα επικοινωνούν μεταξύ τους χάριν στο νέο πρότυπο UniPro που θα είναι έτοιμο το Μάιο. Σε άμεση συνάρτηση έρχεται η υποστήριξη του δυναμικού αυτού hardware από το λειτουργικό σύστημα Android, κάτι που θα επιτευχθεί μέσω drivers.

Η ιδέα πίσω από το “Gray Phone” είναι να κοστίζει περίπου $50 και να παρέχει πολύ βασικά πράγματα (οθόνη, WiFi), έτσι ώστε ο χρήστης να το διαφοροποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του, τόσο εμφανισιακά όσο και σε εσωτερικά modules. Να σημειωθεί ότι ο ενδοσκελετός του Gray Phone θα κατασκευάζεται με τεχνολογία 3D printing και θα έχει διάρκεια ζωής (δηλαδή υποστήριξη για νέα modules) περίπου 5-6 χρόνια. Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει επέκταση της ιδέας και για tablets!

Πως σας φαίνεται η ιδέα;

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X