Αρχική / Πολιτισμός / City life / «Μέρες Επιταφίου του Νίκου Γκάτσου» διά χειρός Δημήτρη Παπαδημητρίου
«Μέρες Επιταφίου του Νίκου Γκάτσου» διά χειρός Δημήτρη Παπαδημητρίου thumbnail

"Μέρες Επιταφίου του Νίκου Γκάτσου" διά χειρός Δημήτρη Παπαδημητρίου

Οι «Μέρες Επιταφίου του Νίκου Γκάτσου» διά χειρός Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την Καμεράτα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, απόψε Τετάρτη 16 Απριλίου.


Ένα μεγάλο ορχηστρικό έργο με θεματικό χαρακτήρα, για αφηγητή, σολίστες, χορωδία και ορχήστρα. Δημιουργός του ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, και η σύνθεσή του εντάσσεται «στο πλαίσιο αναζήτησης της προώθησης της πρωτογενούς δημιουργίας και δημιουργίας ρεπερτορίου». Τίτλος του «Μέρες Επιταφίου του Νίκου Γκάτσου» και είναι αφιερωμένο από τον ποιητή στον Μανώλη Μητσιά. Μέχρι σήμερα ήταν αμελοποίητο. Ο Παπαδημητρίου το μελοποίησε για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα, χορωδία, λαϊκό σολίστα, σοπράνο και αφηγητή, με τρόπο που «διατηρεί τόσο τη στρουκτουραλιστική γοητεία της συμφωνικής πολυφωνίας όσο και το Βυζαντινό “χρώμα”, επιτρέποντας σύγχρονα συμφωνικά αλλά και ελληνικά μουσικά ιδιώματα». Πρόκειται, κοντολογίς, για μία «σύγχρονη ελληνική θρησκευτική μουσική, που υποδεικνύει τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής γλώσσας και τη σύγχρονη δυνατότητά της». Στην πρώτη παρουσίασή του την Καμεράτα θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.


Info


16 Απριλίου 2014 
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, Ευρυδάμαντος και Γαλαξία 2, Νέος Κόσμος 
Τηλ.: 210-9249090 
Ώρα: 20:30. Εισιτήρια: από 28 ως 5 ευρώ.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X