Μεγάλο το χρέος στην Μίλαν

Θέλει… δρόμο και άλλες περικοπές για να έρθει στα… ίσια της σε οικονομικό επίπεδο η Μίλαν! Το κλείσιμο του 2013 είχε ξανά αρνητικό πρόσημο για τους «ροσονέρι», καθώς το οικονομικό επιτελείο… έβγαλε ζημιά ύψους 15.700.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα, τα έσοδα της ομάδας μειώθηκαν μετά από την κακή σεζόν της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στο Καμπιονάτο το 2012-2013 και από 275.000.000 ευρώ έπεσαν στα 254.000.000 το 2013!

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε ο Αντριάνο Γκαλιάνι (εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν), και αφού αρχικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνουν οι «ροσονέρι» εναρμονιστούν στους κανονισμούς του «Financial Fair Play» της UEFA, άφησε αιχμές για άλλους συλλόγους όπως η Γιουβέντους κι η Νάπολι.

«Είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι στη γραμμή των κανονισμών της UEFA . Όχι όπως κάνουν άλλοι ιταλικοί σύλλογοι που έχουν απώλειες 100.000.000 και 200.000.000 ευρώ το περασμένο έτος», είπε ο Αντριάνο Γκαλιάνι, ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι: «Ο Μπερλουσκόνι έσωσε τη Μίλαν από χρεωκοπία με μία υπερβολική επένδυση. Κατακτήσαμε τα πάντα στην Ιταλία, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Πρέπει να τον συγχαρούμε αυτόν που προσέφερε τα μέσα και την ευφυΐα σε αυτόν τον σύλλογο. Ελπίζουμε ότι ο Μπερλουσκόνι θα παραμείνει για τα επόμενα 100 χρόνια. Και το λέω ως φίλαθλος». Να θυμίσουμε πως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές περικοπές στην Μίλαν, ενώ παραχώρησε και πολλά από τα αστέρια που είχε η ιταλική ομάδα (Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα στην Παρί Σεν Ζερμέν).

Σχετικά άρθρα