Αναστασίου: «Μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό»

Περιχαρής για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό ήταν ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

«Η χθεσινή μέρα ήταν η μεγάλη μέρα για την ομάδα αλλά νομίζω ότι σήμερα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Αυτή η ομάδα με τόσα προβλήματα το καλοκαίρι, φτάσαμε μετά από 10 μήνες να έχουμε κάνει τρομερή προσπάθεια, όπως και η διοίκηση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και τα παιδιά δικαίωσαν όλους όσοι τους στήριξαν, ο κόσμος και η διοίκηση. Είναι μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό μετά από 4 χρόνια να διεκδικήσει ένα τρόπαιο. Πάντα τα τρόπαια κάνουν μια ομάδα μεγάλη και τους παίκτες μεγάλους. Είχαμε υπομονή και πλάνο στο παιχνίδι μας, το οποίο τηρήσαμε στο έπακρο. Τα παιδιά έπαιξαν πολύ ώριμα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτό. Δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα πλην από δύο φάσεις. Από πλευράς τακτικής ξέραμε τι θέλαμε και τα παιδιά κατέθεσαν και την ψυχή τους για την πρόκριση. Ήταν εκπληκτικό να βλέπεις τη φωνή του κόσμου ειδικά στην παράταση πόσο κουράγιο και δύναμη έδινε στην ομάδα. Όλοι μαζί μπορούμε να ονειρευόμαστε καλύτερες στιγμές. Σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι και με πίστη σε αυτό που έχουμε ξεκινήσει να δούμε πού θα φτάσουμε στο μέλλον», είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Σε ερώτηση πώς ένιωσε μετά τις δύο χαμένες ευκαιρίες του Λαγού στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο τεχνικός του Τριφυλλιού: «Αφού τελείωσαν οι δύο φάσεις του Λαγού χωρίς θετική κατάληξη, μαζεύοντας τα παιδιά γύρω μου πριν την παράταση, τους είπα να είσαστε περήφανοι γιατί ότι πετύχατε το πετύχατε με την αξία σας και κανείς δεν σας βοήθησε. Εάν λόγω τύχης δεν προκριθούμε, με την τύχη δεν μπορούμε να τα βάλουμε. Μπείτε και εφαρμόστε το πλάνο μας. Τους είπα επίσης ότι εάν γίνει αυτό στο τέλος εμείς θα χαμογελάσουμε, όπως και έγινε».

Ο Αναστασίου υπογράμμισε ότι από το καλοκαίρι πίστευε στο πλάνο του. «Πάντα ασχέτως προβλημάτων από τη στιγμή που αγωνίζεσαι σε αυτή την ομάδα πρέπει να έχεις στόχο να κερδίζεις κάτι. Τους είχα πει από το καλοκαίρι ότι πιστεύω σε εσάς, χωρίς πολλά λόγια να δούμε την αγωνιστική και ατομική βελτίωση του καθενός. Πάντα πρέπει να κυνηγάς την κορυφή. Για τα παιδιά ήταν πολύ δύσκολο γιατί είναι νέοι αλλά κατάφεραν να πετύχουν δεδομένου ότι η ομάδα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου», απάντησε.

Ενοχλημένος από τον Σα Πίντο που δήλωσε χθες ότι Παπάζογλου και Ζόρο δεν θα αγωνιστούν λόγω τραυματισμού αλλά τελικώς αγωνίστηκαν, έδειξε ο Αναστασίου. «Προφανώς θα έχουν κάποιον θαυματουργό για να τους θεραπεύει τόσο σύντομα. Θα έλεγα ότι είναι λίγο αντισυναδελφικό να περιμένεις να δεις την αντίπαλη ενδεκάδα για να αλλάξεις τη δική σου», σχολίασε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν προβληματίζεται για φαινόμενα κόπωσης. «Αυτή η ομάδα είναι προετοιμασμένη μέχρι τέλους να πάει στον ίδιο βαθμό στο ίδιο επίπεδο. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο βασικός μας στόπερ έκανε σπριντ τόσων μέτρων. Αυτό τα λέει όλα. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί εάν η ομάδα έχει δυνάμεις», τόνισε.

Οι Πράσινοι κατόρθωσαν να διαχειριστούν την πίεση. «Είχα πει στα παιδιά ότι θα ήταν το πρώτο ματς με πίεση με εις βάρος μας το σκορ. Μιλώντας με τα παιδιά και βλέποντας τη συγκέντρωση που είχαν, ήμουν κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι θα διαχειρίζονταν καλά την πίεση. Δεν παρασυρθήκαμε, δεν εκνευριστήκαμε και το πιστέψαμε», επεσήμανε.

Ο Αναστασίου πανηγύρισε πολύ την πρόκριση. «Κάθε παιχνίδι το πανηγυρίζω γιατί θέλω να κερδίζω και δεν μου αρέσει να χάνω. Την περασμένη Κυριακή με πείραξε ο τρόπος που χάσαμε. Όσες μέρες και να περάσουν δεν θα το ξεχάσω για τον τρόπο που το χάσαμε», εξήγησε.

Σχετικά με τη διαιτησία σχολίασε σκωπτικά: «Τον διαιτητή τον βοήθησαν οι παίκτες μας εν αντιθέσει με τους αντιπάλους. Πήραμε και πέναλτι μετά τον Οκτώβριο. Αυτό λέει κάτι για εμάς γιατί είχα πει στα παιδιά να μην πάμε στα πέναλτι γιατί δεν θυμούνται πώς είναι να εκτελούν».

Ο Αναστασίου αποκάλυψε ότι οι παίκτες του είχαν εντολή να μην εφαρμόσουν fair play. «Δόθηκε εντολή και ειδοποιήσαμε και τους παίκτες του ΟΦΗ ότι δεν θα τηρήσουμε fair play για να μην υπάρχουν διακοπές. Μετά την παρωδία που ζήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο στην Ξάνθη αλλά και στο Κύπελλο μετά το 1-0 με τον ΟΦΗ, τα παιδιά είχαν ρητή εντολή να παίξουν και να μην βγάλουν τη μπάλα εκτός. Μόνο εάν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός», τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Παρά την αμφισβήτηση του καλοκαιριού, ο Αναστασίου έδειξε ότι παραμένει ψύχραιμος. «Προσωπικά δεν έχω τέτοιες σκέψεις. Για μένα είναι πάντα η ομάδα. Αν παίκτης ήμουν πάντα παίκτης ομάδας. Από την πρώτη στιγμή που με επέλεξε ο πρόεδρος είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, στο επιτελείο και στο πλάνο που θα εφαρμόζαμε. Ζούμε σε μια χώρα της αμφισβήτησης που μας αρέσει να υποτιμάμε τα πάντα. Δεν θα ακούσετε πολλά λόγια από εμένα».

Σχετικά άρθρα