Η ωριμότητα του Αναστασίου

Από τον
ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΡΟ

Το πιο δύσκολο έως τώρα τεστ, σε ό,τι αφορά στην ψυχολογική διαχείριση μίας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης- της πρώτης τόσο κρίσιμης αγωνιστικά- πέρασε κόντρα στον ΟΦΗ με απόλυτη επιτυχία ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» παίρνουν άριστα, όχι τόσο για την αγωνιστική εικόνα και τον τρόπο που αναπτύχθηκαν όσο, για την αντίδραση που είχαν απέναντι στις συνθήκες του επαναληπτικού στην Λεωφόρο ο οποίος σε κάθε του στιγμή έκρυβε παγίδες. Καθώς οι Κρητικοί, που δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν, έφτασαν παρ όλα αυτά κοντά στο γκολ της πρόκρισης στο 105′ με την κεφαλιά του Νούνιες στο δοκάρι.

Ο Γιάννης Αναστασίου επιβεβαιώνεται για μία φορά ακόμη εφέτος ότι, εκτός από καλός προπονητής, είναι απολύτως ικανός να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του και τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συγκεκριμένες δυσκολίες ενός αγώνα. Το έκανε ξανά χωρίς να διστάσει να ανακατέψει πολλές φορές την «τράπουλα». Αρχίζοντας με τον Μέντες στόπερ και τον Πράνιτς ως αμυντικό μέσο, σε μία απολύτως επιθετική προσέγγιση ρίσκου στο ξεκίνημα του αγώνα και περνώντας στο δεύτερο ημίχρονο τον Κροάτη πιο μπροστά όταν κουράστηκε ο Πέτριτς που έδωσε την θέση του στον Λαγό. Αφήνοντας επίσης και τον αθόρυβο-μέχρι να βάλει τα δύο γκολ- Μπεργκ στο γήπεδο, στην παλιά όμως σωστή λογική των προπονητών η οποία δίνει πάντοτε στον μεγάλο παίκτη την ευκαιρία να φανεί όταν η … μισή φάση του δώσει την όποια πιθανότητα.

Η ωριμότητα των αντιδράσεων του Έλληνα προπονητή έχει περάσει και στους ποδοσφαιριστές του συνολικά με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός από πειραματική ομάδα στο ξεκίνημα της περιόδου, να παρουσιάζεται απολύτως ανταγωνιστική και να παίρνει αποτελέσματα ακόμα και σε ματς που δεν «βγάζει μάτια». Δηλαδή με συμπεριφορά μεγάλης ομάδας, η οποία με δύο τρεις καλές στιγμές έχει ουσία και το σκορ που χρειάζεται.     

Σχετικά άρθρα