Η Μπενφίκα… σκόρπισε την Πόρτο

Το νόμο της… επέβαλλε η Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» κόντρα στην Πόρτο, θριάμβευσε με 10 παίκτες από το 28’, με 3-1 (δυο κόκκινες στο ματς) στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ανέτρεψε την ήττα της με 1-0 στον πρώτο αγώνα, και έτσι πέρασε στον μεγάλο τελικό. Εκεί… όπου την περιμένει η Ρίο Άβε, η οποία πέταξε εκτός την Μπράγκα, καθώς μετά το 0-0 εκτός, νίκησε 2-0 στην έδρα της!

Οι «αετοί», που έχουν… αγκαλιάσει τον τίτλο, έχουν την ευκαιρία να κάνουν το νταμπλ. Φέτος στο «Ντα Λουζ» δεν έχουν χάσει (20-4-0) σε όλες τις διοργανώσεις και δεν ξέφυγε από τα… νύχια τους και η Πόρτο, η οποία τελευταία έχει προβλήματα. Στο 17’ ο Σάλβιο έκανε το 1-0 και στο 28’ το παιχνίδι… στράβωσε για την γηπεδούχο, καθώς αποβλήθηκε ο Σικέιρα με δεύτερη (η πρώτη στο 25’) κίτρινη κάρτα. Στο 52’ ισοφάρισε ο Βαρέλα στο 52’, αλλά στο 58’ η Μπενφίκα έκανε το 2-1 με πέναλτι από τον Πέρεζ. Στο 80’ οι «αετοί» σημείωσαν και τρίτο γκολ (3-1) με τον Αντρέ Γκόμες, ενώ στο 88’ οι «δράκοι» έμειναν και αυτοί με 10 παίκτες, καθώς αντίκρισε την δεύτερη (η πρώτη στο 22’) κίτρινη κάρτα ο Κουαρέσμα…

Στο άλλο παιχνίδι, η Ρίο Άβε, που φέτος δεν έχει χάσει από την Μπράγκα σε 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ) έφτασε στη μεγάλη νίκη με 2-0 με γκολ από τους Ουκρά στο 26’ και Ριμπέιρο στο 69’!

Σχετικά άρθρα