Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Τι μπορείτε να κάνετε για την ουλίτιδα στην εγκυμοσύνη
Τι μπορείτε να κάνετε για την ουλίτιδα στην εγκυμοσύνη thumbnail

Τι μπορείτε να κάνετε για την ουλίτιδα στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει  τα δόντια σας. Οι ορμονικές αλλαγές, που είναι πιο έντονες σε ορισμένες γυναίκες, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των βακτηριδίων, βάζοντας σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο της φθοράς των δοντιών. Επίσης, μπορεί να ζητάτε τροφές με περισσότερη ζάχαρη από το κανονικό. Τέλος οι πρωινές αδιαθεσίες και οι εμετοί προκαλούν μία οξύτητα, που κάνει κακό στα δόντια.


• Τι είναι η ουλίτιδα της εγκυμοσύνης;


Η… υποχώρηση των ούλων και η ευαισθησία, που συχνά βιώνουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αποτέλεσμα της περιοδοντικής νόσου, που προκύπτει από την ουλίτιδα της εγκυμοσύνης.


Τα κόκκινα ούλα και η αιμορραγία είναι σημάδια, που δεν πρέπει να παραμεριστούν. "Αν δείτε ότι αιμορραγείτε οπουδήποτε αλλού στο σώμα σας, δεν θα το αγνοήσετε. Δεν είναι φυσιολογικό για τα ούλα σας να αιμορραγούν και, αν δεν κάνετε κάτι γι’αυτό μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωπη με μία μη αναστρέψιμη βλάβη" λένε οι οδοντίατροι.


Η ουλίτιδα της εγκυμοσύνης είναι η χρόνια φλεγμονή, που προκλήθηκε από τις ορμόνες και την κακή στοματική υγιεινή. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ουλίτιδα ευθύνεται για την αύξηση του αριθμού βακτηρίων στον κόλπο, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα για φλεγμονή και μόλυνση στον κόλπο. Αυτός είναι πιθανόν και ένας από τους λόγους, που η ουλίτιδα της εγκυμοσύνης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρης γέννησης ενός βρέφους με χαμηλό βάρος.


Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία των δοντιών σας. Η περιοδοντική νόσος έχει ως αποτέλεσμα στην οστική απώλεια και την υποχώρηση των ούλων.


• Στοματική υγιεινή στο σπίτι.


Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι απαραίτητες.


• πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας το πρωί, πριν κοιμηθείτε και μετά από τα ζαχαρούχα σνακ.


• Βουρτσίστε για δύο λεπτά και, αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.


• Εάν η γεύση της οδοντόκρεμας σας προκαλεί ναυτία, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές γεύσεις ή να παραλείψετε την οδοντόκρεμα μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα. Το βούρτσισμα είναι αυτό, που είναι ζωτικής σημασίας.


• Η χρήση οδοντικού νήματος κάθε βράδυ είναι, επίσης, απαραίτητη. Κατά προτίμηση πριν από την οδοντόβουρτσά σας.


• Το φθόριο είναι must κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έχει παρατηρηθεί ότι μητέρες, που δεν παίρνουν αρκετό φθόριο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αποκτούν παιδιά που είναι πιο επιρρεπή στην τερηδόνα στα νεογιλά δόντια τους.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X