Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Η υπογονιμότητα προκαλεί στρες και το στρες υπογονιμότητα!
Η υπογονιμότητα προκαλεί στρες και το στρες υπογονιμότητα! thumbnail

Η υπογονιμότητα προκαλεί στρες και το στρες υπογονιμότητα!

Η υπογονιμότητα συνήθως είναι μια απίστευτα στρεσογόνος εμπειρία για το ζευγάρι. Μήπως όμως το ίδιο το στρες ματαιώνει τις προσπάθειες σύλληψης σας; Μια νέα μελέτη ρίχνει περισσότερο φως στο θέμα.


Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή έκδοση του Human Reproduction, το στρες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες σύλληψης για ένα ζευγάρι.


Κατά την έρευνα παρακολουθήθηκαν 501 γυναίκες ηλικίας 18-40 ετών, οι οποίες μόλις είχαν αρχίσει να προσπαθούν να συλλάβουν, και οι ερευνητές τους ακολούθησαν για 12 μήνες ή έως ότου πέτυχαν τον στόχο τους.


Δείγματα σάλιου συλλέχθηκαν από τις συμμετέχουσες σε διαφορετικές ημέρες του έμμηνου κύκλου τους και μετρήθηκαν για την παρουσία της σιελικής Α-αμυλάσης (ένα ένζυμο πρωτεΐνης) και την ορμόνη κορτιζόλη, που αποτελούν δύο κοινούς δείκτες του στρες.


Τα αποτελέσματα; Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα Α-αμυλάσης είχαν 29 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες κάθε μήνα και πάνω από διπλάσιες πιθανότητες να πληρούν τον κλινικό ορισμό της στειρότητας μέχρι το τέλος της μελέτης, σε σύγκριση με τις γυναίκες, που είχαν χαμηλά επίπεδα του συγκεκριμένου ενζύμου.


Τι σημαίνει αυτό για τη γονιμότητα σας; Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από το στρες. Ο καθηγητής δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα πρέπει να ενθαρρύνουν τις γυναίκες, που αντιμετωπίζουν δυσκολία να μείνουν έγκυες, ώστε να εξετάσουν τη διαχείριση του άγχους τους, χρησιμοποιώντας τεχνικές μείωσης του στρες, όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός.


Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα ζευγάρια δεν πρέπει να κατηγορούν τους εαυτούς τους, αν αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, καθώς το άγχος δεν είναι ο μόνος ή ο πιο σημαντικός παράγοντας, που εμποδίζει μία γυναίκα να συλλάβει.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X