Σεφταλιές από τον σεφ Γιώργο Λέκκα

<div>Μερίδες 25</div>
<div>Χρ.πρ 20</div>
<div>Χρ.ψης 15</div>
<div> </div>
<div><strong>Υλικά:</strong><strong></strong></div>
<div> </div>
<div>1 κιλό κιμά (500 γραμμ χοιρινό και 500 γραμμ αρνίσιο)</div>
<div>1 φλ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο</div>
<div>2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα</div>
<div>1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη</div>
<div>1/2 φλ.τσαγ μαϊντανό ψιλοκομμένο</div>
<div>1 κ.γλκ κανέλα</div>
<div>1 πρέζα γαρύφαλλο</div>
<div>αλάτι</div>
<div>πιπέρι</div>
<div>4 μπόλιες αρνίσιες (σκέπη)</div>
<div> </div>
<div><strong>Διαδικασία:</strong></div>
<div> </div>
<div> </div>
<div>Σε μια μεσαία λεκάνη με νερό, ξύδι και αλάτι. Ρίξτε της μπόλιες και της πλένετε. Τη βάζετε σε μεγάλο σουρωτήρι να στραγγίσει. Σε ένα μεσαίο μπόλ ρίξτε το κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάστε σε μακρόστενα σαν ντολμάδες. Τυλίξτε την γέμιση το κάθε ένα ξεχωριστά με ένα κομμάτι από την μπόλια (σαν τα ντολμαδάκια). Ανάψτε φωτιά και ψήστε στα κάρβουνα. Σερβίρετε με γιαούρτι, σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές.</div>

Σχετικά άρθρα