Βήμα τελικού με σούπερ Καϊμακόγλου!

Ο Κώστας Καϊμακόγλου πήρε από το χέρι την Ούνιξ Καζάν και την οδήγησε στη νίκη απέναντι στην Κίμκι με 76-59 στον πρώτο ημιτελικό και πλέον η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου!

Η Κίμκι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν κοντά στο σκορ και η Ούνιξ δεν είχε καταφέρει να πάρει μεγάλη διαφορά, παρά ένα μικρό προβάδισμα των έξι πόντων (31-29). Από εκεί και πέρα όμως, η ομάδα του Καζάν πήρε φόρα και δεν σταμάτησε πουθενά! Η Κίμκι δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει, με την Ούνιξ να φτάνει στην πολύ εύκολη επικράτηση και το 76-59. Η Ούνιξ με το μαξιλαράκι των 17 πόντων διαφορά έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του ρωσικού Κυπέλλου, εκεί όπου περιμένει ήδη η Λοκομοτίβ Κουμπάν!

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Ούνιξ, ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου που σε 36:43 συμμετοχής σημείωσε 19 πόντους (2/5δ., 4/10 τρ., 3/5 β.), πήρε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Εξίσου εξαιρετικός ήταν και ο Νίκος Ζήσης που είχε 13 πόντους (5/7 δ., 0/2 τρ., 3/4β.), μοίρασε έξι ασίστ και τρία ριμπάουντ.

Ο Πέτερι Κόπονεν (13π.) και ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ (13π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Κίμκι, η οποία καλείται στον δεύτερο ημιτελικό στη Μόσχα να επιστρέψει από το -17.

Σχετικά άρθρα