Σάντος: «Να τελειώσει η θητεία μου με θετικό τρόπο»

Η πρόκριση στην δεύτερη φάση του Μουντιάλ είναι ο πρωταρχικός στόχος της Εθνικής μας ομάδας σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος . Ο Πορτογάλος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό “World Soccer” και μίλησε για τον όμιλο στον οποίο συμμετέχει η “γαλανόλευκη” με Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του αφού μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα αποχωρήσει από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η συνέντευξη του Σάντος:

Πως εκτιμάτε την κλήρωση της Ελλάδας;

«Είναι ένας πολύ ανοικτός όμιλος. Πιστεύω ότι τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου είναι ικανοποιημένες με την κλήρωση. Είναι ένας ισορροπημένος όμιλος όπου όλα μπορούν να συμβούν. Μπορείς να δώσεις ένα μικρό αβαντάζ στην Κολομβία σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Το σημαντικό είναι να δούμε, να αναλύσουμε τους αντιπάλους μας και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όταν φθάσουμε στην Βραζιλία. Η Κολομβία είναι πολύ καλή ομάδα και την γνωρίζουμε πολύ καλά. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι δυνατή και έμπειρη ομάδα με τους Ντρογκμπά, Τουρέ και Ζερβινιό και η Ιαπωνία θέλει να εντυπωσιάσει τον κόσμο. Πιστεύω ότι θα επιβληθούμε ως ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Πόσο σημαντικοί είναι η μεγάλη σε ηλικία παίκτες στην ομάδα σας;

«Η γενιά του 2004 έχει τελειώσει. Υπάρχουν δύο παίκτες ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης αλλά δεν είναι οι ίδιοι όπως ήταν τότε. Φυσικά, είναι έμπειροι και το πάθος του είναι απαραίτητος οδηγός για τους νέους παίκτες και παράδειγμα γι’ αυτούς».

Περιμένετε να βρείτε δυσκολίες με τις συνθήκες που επικρατούν στην Βραζιλία;

«Όχι ιδιαίτερα. Οι δρόμοι μπορεί να είναι πρόβλημα. Αν βρεις κίνηση τότε αντίο. Να ξοδεύεις δύο ώρες σε λεωφορείο αυτό δεν είναι καλό».

Έχετε ανακοινώσει ότι θα φύγετε από την Εθνική μετά το Μουντιάλ.

«Συναισθηματικά ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Επαγγελματικά είχα αποφασίσει πριν καιρό αλλά ήταν δύσκολο να το αποδεχτεί η καρδιά μου. Κι αυτό γιατί κατά την διάρκεια της παραμονής μου στην Εθνική είχα δυνατούς δεσμούς με πολλούς ανθρώπους ειδικά με τους παίκτες και τον πρόεδρο τον οποίο συμπαθώ πολύ και έχω καλή σχέση μαζί του».

Πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες;

«Πιστεύω ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στους παίκτες μου. Τους ξέρω πολύ καλά. Γνωρίζουν ότι δεν θα είμαστε μαζί μετά το Μουντιάλ και θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να τελειώσει η θητεία μου στην Εθνική με θετικό τρόπο».

Ποιος είναι ο στόχος σας στο Μουντιάλ;

«Στόχος μας είναι να περάσουμε τον όμιλο και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Πόσο αισιόδοξος είστε ότι θα τα καταφέρετε;

«Έχουμε τρεις δυνατούς αντιπάλους, αλλά τα πάντα είναι δυνατά. Το 2012 κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να προκριθούμε από τον όμιλο στο EURO ειδικά μετά τα πρώτα παιχνίδια. Ποιος πίστευε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε την Ρωσία. Θυμάμαι ότι όταν η Ρωσία κέρδισε το πρώτο της παιχνίδι στον όμιλο με 4-1 τότε όλοι έλεγαν ότι θα κέρδιζε το EURO. Είναι ένας όμιλος με τέσσερις δυνατές ομάδες με τις ίδιες πιθανότητες για πρόκριση».

Τι περιμένετε στο μέλλον;

«Δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση είτε από σύλλογο είτε από εθνική ομάδα. Θα επικεντρωθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο ώστε να δώσω χαρά στους Έλληνες. Μετά είτε πάω στην Κίνα, στην Πορτογαλία ή στο εξοχικό μου θα το αποφασίσω μετά το Μουντιάλ».

Σχετικά άρθρα