Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ενα απάνθρωπο μάθημα στη Κινα: Ρίχνουν τα παιδιά στη φωτιά
Ενα απάνθρωπο μάθημα στη Κινα: Ρίχνουν τα παιδιά στη φωτιά thumbnail

Ενα απάνθρωπο μάθημα στη Κινα: Ρίχνουν τα παιδιά στη φωτιά

Τα περισσότερα σχολεία στον κόσμο θα πίστευαν ότι μία απλή άσκηση ετοιμότητας είναι αρκετή για να μάθουν τα παιδιά τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς. Σε ένα δημοτικό στην Κίνα όμως θεωρούν ότι πρέπει να «ρίξουν» τους μαθητές στις φλόγες για να τους δείξουν πώς πρέπει να ενεργούν αν βρεθούν σε αυτό τον κίνδυνο.


Στο μάθημα για την ασφάλεια που γίνεται στο συγκεκριμένο σχολείο, οι μαθητές καλύπτονται με κουβέρτες και περπατούν κάτω από φλεγόμενα σχοινιά. Ο ένας μετά τον άλλο περνούν κάνουν αυτή την «άσκηση», με την καψαλισμένη κουβέρτα που τους καλύπτει να αποδεικνύει πως πραγματικά είναι εξαιρετικά κοντά στη φωτιά.


Βέβαια, τα παιδιά φορούν ειδικές στολές και κράνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο εν λόγω τρόπος διδασκαλίας δεν είναι επικίνδυνος. Για κάθε ενδεχόμενο πάντως πίσω τους βρίσκεται ένας εκπαιδευτής ασφαλείας, που καθοδηγεί τους μαθητές ενώ περνούν κάτω από τις φλόγες, όπως αναφέρει η Daily Mail.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X