Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι καταλαβαίνεις από τη στάση του ύπνου για τη σχέση σας!
Τι καταλαβαίνεις από τη στάση του ύπνου για τη σχέση σας!  thumbnail

Τι καταλαβαίνεις από τη στάση του ύπνου για τη σχέση σας!

Μπορεί η θέση που παίρνει στο κρεβάτι όταν κοιμάται να είναι ενδεικτική της σχέσης του ζευγαριού; Και όμως όπως υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες το πώς κοιμάται ένα ζευγάρι λέει πολλά για το πόσο δυνατός είναι ο συναισθηματικός δεσμός του ζευγαριού. Η συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου. Το σημαντικό λοιπόν λένε οι επιστήμονες είναι η απόσταση ανάμεσα στον άνδρα και τη  γυναίκα αλλά και το άγγιγμα!Μετριέται η ευτυχία με εκατοστά;


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ναι. Τα ζευγάρια που έχουν απόσταση μεταξύ τους μικρότερη από2,5 εκατοστάστο κρεβάτι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένα στη σχέση σε σχέση με εκείνα που απέχουν πάνω από75 εκατοστάμεταξύ τους! Λογικό αν σκεφτείτε πόσο μακριά κοιμάστε από τον/ την σύντροφό σας μετά από έναν καβγά. Για τα ζευγάρια δε που ο άνδρας συνήθως καταλήγει στον καναπέ… ούτε λόγος να γίνεται!Το άγγιγμα επίσης δείχνει πόσο ευτυχισμένοι είστε.


Η σωματική επαφή φαίνεται να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το 42% των 1.100 ζευγαριών της μελέτης κοιμόντουσαν πλάτη με πλάτη, το 31% είχαν το πρόσωπό τους στραμμένο προς την ίδια κατεύθυνση και το 4% κοιμόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο. Το περίπου 34% ακουμπούσαν όλη νύχτα ο ένας τον άλλο και το 12% απείχαν λιγότερο από2,5 εκατοστά, ενώ στο 2% των περιπτώσεων η απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν πάνω από75 εκατοστά.Το 90% των ζευγαριών που  άγγιζαν ο ένας τον άλλο δήλωναν ευτυχισμένα στη σχέση τους ανέφερε ο δρ Ρίτσαρντ Ουάιζμαν, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χέρτφορντσαϊρ. Πιο ευτυχισμένα απ’ όλα, όμως, ήταν τα ζευγάρια που το βράδυ όχι μόνο αγγίζονταν αλλά κοιμόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο. Από εκείνα τα ζευγάρια δε που απέφευγαν τη σωματική επαφή, πιο ευτυχισμένα ήταν εκείνα που κοιτούσαν προς την ίδια κατεύθυνση.Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αναρωτηθείτε αν όλα πάνε καλά στη σχέση σας, ίσως θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στον/ στην σύντροφό σας την ώρα που κοιμάται. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X