Ποινή δέκα ετών στον προπονητή του Αρμστρονγκ!

Ο πρώην προπονητής του Λανς Άρμστρονγκ, Γιοάν Μπράινελ, τιμωρήθηκε με δέκα χρόνια αναστολής από κάθε αθλητική δραστηριότητα ύστερα από τη δίκη που έλαβε χώρα στο Αμερικανικό διαιτητικό δικαστήριο, αναφέρει η υπηρεσία αντι-ντόπινγκ κοντρόλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Βέλγος κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του στο σύστημα ντόπινγκ που επέτρεψε στον Λανς Άρμστρονγκ να κερδίσει επτά φορές τον Γύρο της Γαλλίας μεταξύ 1999 και 2005.

Ποινές επιβλήθηκαν σε ακόμα δύο συνεργάτες του, τον Πέδρο Σελάγια και τον Χοσέ Μαρτί (8 χρόνια). Και οι τρεις εργάστηκαν για την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ και δικάστηκαν με τις κατηγορίες που τους είχαν επιβληθεί το 2012.

Διαπιστώθηκε ότι Μπράινελ διακινούσε τα αναβολικά και ασχολήθηκε με την κατανομή των πόρων της ομάδας προκαλώντας μια ποικιλία απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων τα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κερδίσει το άδικο πλεονέκτημα μια ομάδα ποδηλατών.

Ο Μπράινελ απάντησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, στοχοποιώντας την δικαιοδοσία της USADA πάνω του, αλλά παραδέχτηκε ότι υπήρχαν “στοιχεία” της καριέρας του που θα ήθελε να ήταν διαφορετικά.

«Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν ορισμένα στοιχεία της καριέρας μου που θα ήθελα να ήταν διαφορετικά. Δε μπορώ να αμφισβητήσω ότι το ντόπινγκ ήταν ένα γεγονός της ζωής μου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μια πολύ μικρή μειονότητα μας, έχει χρησιμοποιηθεί ως εξιλαστήρια θύματα για μια ολόκληρη γενιά », έγραψε. “Είναι σαφές ότι υπάρχει κάτι λάθος στο σύστημα που επιτρέπει μόνο έξι άτομα να τιμωρηθούν ως τιμωρία για τις αμαρτίες μιας εποχής.”

Σχετικά άρθρα