Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σχέσεις: Πότε ο άνδρας πρέπει να πληρώνει και πότε όχι;
Σχέσεις: Πότε ο άνδρας πρέπει να πληρώνει και πότε όχι;  thumbnail

Σχέσεις: Πότε ο άνδρας πρέπει να πληρώνει και πότε όχι;

Ο συγγραφέας και ζύμβουλος σχέσεων Στηβ Σαντιγκάντι, μας αναλύει μέσα από την ανδρική ματιά τρεις συμπεριφορές που μπορεί να εκνευρίσουν έναν άνδρα και να χαλάσουν τη χημεία στη σχέση σας. Το να αφήνει μια γυναίκα τον εαυτό της απεριποίητο, να είναι συνέχεια κακοδιάθετη και παραπονιάρα και βέβαια, να απαιτεί συνέχεια να πληρώνει ο σύντροφός της. 


Καταδικαστέα Συμπεριφορά 1: Άφησε τον εαυτό σου απεριποίητο


Δεν είναι όλοι οι άντρες ρηχοί αλλά όσον αφορά το σεξ, εμείς είμαστε οπτικοί τύποι. Θυμηθείτε ότι όταν σας γνωρίσαμε γοητευτήκαμε από εσάς και την εμφάνισή σας. Αν είχες μια συγκεκριμένη εμφάνιση, πιθανότατα θα θέλουμε να διατηρήσεις αυτή την εικόνα. Φυσικά, δε λέμε ότι δε θα σας αγαπάμε όσο μεγαλώνετε, αλλά δεν περιμένουμε δραματικές αλλαγές, όπως να πάρετε είκοσι κιλά ή να παραμελείτε θέματα υγιεινής. Μπορεί να σας αγαπάμε για τον εσωτερικό σας κόσμο αλλά νιώθουμε ερωτική επιθυμία για την εξωτερική εμφάνιση. Και πριν αρχίσετε να γκρινιάζετε για διπλά μέτρα και σταθμά, σας διαβεβαιώνω ότι πρέπει να ισχύει το ίδιο και για τους δύο. Αν ο σύντροφός σου πάρει πολύ βάρος, μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τα παράπονά σου. Δε λέω βέβαια να είσαι σαν σκελετός. Σε κανέναν άντρα δεν αρέσει.  Είναι, όμως, σημαντικό να μείνεις σχετικά κοντά στη φυσική σου εμφάνιση, περίπου στο ίδιο βάρος που είχες όταν γνωριστήκατε.


Αν ακόμη αμφισβητείς τη λογική μου σ' αυτό το σημείο, μπορείς να αναρωτηθείς το εξής: ο σύντροφός σου θέλει φίλη ή ερωτική σύντροφο; Έχει ήδη φίλες. Αυτό που χρειάζεται είναι μια επιθυμητή ερωτική σύντροφος. Το σεξ είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε μια σχέση και πρέπει και οι δύο σύντροφοι να φροντίζουν να γοητεύουν ο ένας τον άλλο.


Επιπλέον μην ξεχνάς ότι οι άντρες αυτόματα αντιλαμβάνονται τη φροντίδα του εαυτού σου ως αυτοεκτίμηση. Και η αυτοεκτίμηση είναι σέξι.


Καταδικαστέα συμπεριφορά 2: Είσαι αυταρχική, κακοδιάθετη και κακότροπη


Καθώς μεγαλώνουμε, είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε την κακή διάθεση της μητέρας και της αδερφής μας, οπότε δεν είμαστε καθόλου διατεθειμένοι να ανεχτούμε και τη δική σας. Γιατί να ακούσουμε την γκρίνια σας όταν μπορούμε να καθίοουμε στο σπίτι μας και να απολαύσουμε την μπίρα μας ή να δούμε τον αγώνα με τους φίλους μας; Και ενώ φυσικά οι άντρες καταλαβαίνουν τη λογική συζήτηση και την κακή διάθεση και σ' εμάς συμβαίνει-, θεωρούμε την παρατεταμένη δύσκολη συμπεριφορά ενοχλητική και χάσιμο χρόνου. Και εμείς τα Κακά Αγόρια το έχουμε δει τόσο πολλές φορές αυτό, που γνωρίζουμε τι πατάει τα κουμπιά σας και μερικές φορές μπορεί να το κάνουμε και επίτηδες με την ελπίδα να κουραστείτε και να ηρεμήσετε. 


Αν είσαι δυστυχισμένη μέσα σου, σε παρακαλώ λύσε πρώτα τα προβλήματα σου και ύστερα δημιούργησε σχέση. Ξέσπασε στον ψυχολόγο σου, όχι σ'εμάς.


Καταδικαστέα συμπεριφορά 3: Έχεις την απαίτηση να πληρώνει ο άνδρας για όλα. 


Τα χρήματα αποτελούν μια σημαντική παράμετρο. Οι χρυσοθήρες μπορούν να αγνοήσουν αυτό το κεφάλαιο γιατί δεν έχει σχέση μ' εσάς – εσείς έχετε σοβαρότερα προβλήματα. Για τις υπόλοιπες, οι καλοί άντρες θέλουν να σας βγάλουν έξω και να σας κάνουν να νιώσετε ξεχωριστές. Περιμένουν ωστόσο και μιαν ανταπόδοση της «επένδυσής» τους. Έχουμε μια τάση να αναζητούμε πάντα τα οφέλη. Αυτή η ανταμοιβή μπορεί να είναι ένα βραδινό σπιτικό γεύμα από τα χεράκια σας, μικροδωράκια και συμμετοχή στις αγορές. Όπως εσείς, έτσι και εμείς θέλουμε να εισπράττουμε την εκτίμηση και όλοι ανεξαιρέτως αγαπούν τις ερωτικές προσφορές. Όταν έχεις μια σχέση, η καλύτερη λύση είναι να μοιράζεστε τα έξοδα ή να πληρώνετε εναλλάξ. Τα χρήματα δεν ξεφυτρώνουν από το πουθενά. Και όταν στερείστε γενναιοδωρίας και δείχνετε μια τάση τσιγκουνιάς, αυτό μας απωθεί και μας κάνει να τρέχουμε όσο πιο μακριά γίνεται.


Αφιέρωσε, λοιπόν, κάποιο χρόνο για να αξιολογήσεις τις προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις σου. Μην είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου, αλλά δες προσεκτικά πού μπορείς να βελτιωθείς.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X