Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Μπορεί να με βοηθήσει η πλαστική χειρουργική μετά την εγκυμοσύνη;
Μπορεί να με βοηθήσει η πλαστική χειρουργική μετά την εγκυμοσύνη; thumbnail

Έφη, 34 ετών

Μπορεί να με βοηθήσει η πλαστική χειρουργική μετά την εγκυμοσύνη;


Η αναγνώστρια μας Έφη Ρ. ρωτά:

 

Μετά την εγκυμοσύνη σκέφτομαι την πλαστική χειρουργική. Μπορεί να με βοηθήσει; Μετά από πόσο χρονικό διάστημα θα μπορώ να κάνω πλαστικές επεμβάσεις; 

Απαντά ο πλαστικός χειρουργός κ. Ζήσης Μπουκουβάλας:

 

Η εγκυμοσύνη αποτελεί την αδιαμφισβήτη στιγμή του θριάμβου της γυναικείας φύσης και η τεκνοποίηση θα προκαλεί πάντοτε δέος μεταφέροντας το μυστικό της ζωήςΗ αυξομειώσεις όμως του σωματικού βάρους καθώς και του όγκου της κοιλιακής χώρας προκαλούν μεγάλες αλλαγές στο δέρμα της κοιλιάς και του μαστούαλλαγές που μπορεί να μήν επανέλθουν στα πρώτερα επίπεδα μετά τον τοκετό και την γαλουχία.

Η γυναίκα μετά την εγκυμοσύνη οφείλει να κάνει υπομονή για 6 τουλάχιστον μήνες έως ότου επανέλθει το σώμα της στοιχειωδώς στα πρό της κυοφορίας και του τοκετού επίπεδα, ιδιαίτερα δε όταν μετά τον τοκετό η γυναίκα θηλάζει.

Εάν δεν υπάρξει θηλασμός τότε η γυναίκα μπορεί να προβεί σε ήπιου τύπου αισθητικές θεραπείες που αφορούν την αποκατάσταση του δέρματος σχετικά άμεσα μετά τον τοκετό.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται θεραπείες σύσφιξης δέρματος RaylifeAccent ή Thermage ), συνεδρίες μεσοθεραπειών με υαλουρονικό οξύβιταμίνες και ιχνοστοιχεία καθώς επίσης και μεσοθεραπείες λιποδιάλυσης.

Μετά απο εξάμηνο με έτος απο τον τοκετό το κρίνει ο Πλαστικός Χειρουργός κατά την εξέταση τα εσωτερικά όργανα(κυρίως η μήτραέχουν υποστραφεί και το σωματικό βάρος και η γενικότερη εικόνα έχουν σταθεροποιηθεί.

Τότε μπορούν να συζητηθούν όλες οι χειρουργικές και μή δυνατότητες της γυναίκας σε ότι αφορά την αποκατάσταση της κοιλιάς θεραπείες ιατρικής αισθητικήςλιποαναρρόφηση κοιλίας και πλαγίων χωρώνκοιλιοπλαστική των μαστών (αυξητική στήθους με λίπος ή ένθεμαμείωση και ανόρθωση στήθους)

Είναι τόσες οι δυνατότητες που δίνονται στις γυναίκες που γεννούν στις ημέρες μας που είναι πραγματικά άδικο να βλέπει μια γυναίκα την εγκυμοσύνη σαν αναπόφευκτη δοκιμασία απώλειας της ομορφιάς και του κάλλους τηςΑντί γι αυτό πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν τα μέσα και μέθοδοι ώστε η Πλαστική Χειρουργική να είναι με το μέρος τηςΈτσι μπορεί να επιτύχει όχι μόνο την αποκατάσταση αλλά και την βελτίωση της ομορφιάς και της αρμονίας στο κορμί της.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X