«Κόκκινος διάβολος» στον ΑΠΟΕΛ

Επένδυση για το μέλλον με μια σούπερ μεταγραφή έκανε ο ΑΠΟΕΛ, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του 19άχρονου κεντρικού αμυντικού Νικόλα Ιωάννου. Παίκτη που έχει θητεύσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίζοντας στους «μικρούς» των «κόκκινων διαβόλων»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ, ανακοινώνει την σύναψη συμφωνίας με τον Νικόλα Ιωάννου. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως αριστερός οπισθοφύλακας. Γεννήθηκε στις 10/11/95.
O Ιωάννου θήτευσε στις ακαδημίες της Manchester United, από το 2006, αγωνίστηκε από την ηλικία των 16, στην U18 της αγγλικής ομάδας, ενώ την τελευταία χρονιά αποτελούσε βασικό μέλος της ομάδας U19 των «μπέμπηδων». Ο ποδοσφαιριστής θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Καλωσορίζουμε τον Νικόλα Ιωάννου στην μεγάλη οικογένεια του ΑΠΟΕΛ».

Μετά την ανακοίνωση απόκτησης του Νικόλα Ιωάννου, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις ο ΑΠΟΕΛ ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και σας το παρουσιάζουμε…

Αναλυτικά:
«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας αφού θήτευσε για 6 χρόνια σε μια εκ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου την Μάντσεστερ Γιουνάιτετ και θεωρείται μεγάλη επιτυχία η απόκτηση του από την ομάδα μας.

Ποιος είναι ο Νικόλας Ιωάννου…
Ο Νικόλας Ιωάννου γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1995 και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ακαδημία της Α.Ε.Πάφου. Σε διάφορα τουρνουά τα οποία συμμετείχε ο νεαρός Κύπριος άσος προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων με την Μάντσεστερ Γιουνάιτετ να τον καλεί το καλοκαίρι του 2008 για δοκιμαστικά.

Αφού πέρασε με επιτυχία τις αγωνιστικές εξετάσεις δέχθηκε πρόταση για να φοιτήσει στις Ακαδημίες των «μπέμπηδων». Ο 12χρονος τότε Νικόλας Ιωάννου αγωνιζόταν αριστερός μεσοεπιθετικός ωστόσο στην πορεία άλλαξε θέση και αφού πέρασε από αριστερός αμυντικός κατέληξε να αγωνίζεται σαν κεντρικός αμυντικός.

Τα τελευταία 6 χρόνια βρισκόταν στον δυναμικό των «μπέμπηδων» ενώ κορυφαία του στιγμή στην Αγγλική ομάδα ήταν η υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου μετά από εισήγηση του Ντέιβιντ Μόγιες. Η πορεία του στους «μπέμπηδες»

Ο Νικόλας Ιωάννου πέρασε με επιτυχία απ’ όλες τις ομάδες των «μπέμπηδων» καταλήγοντας στην U19 της Αγγλικής ομάδας. Ήταν βασικός και αναντικατάστατο μέλος των ομάδων αφού δύσκολα βρισκόταν εκτός 11άδας. Την φετινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε μάλιστα στο πρωτάθλημα UEFA Youth League έχοντας 3 συμμετοχές με φουλ 90λεπτα στην φάση των ομίλων με αντίπαλο την Λεβερκούζεν, Σαχτάρ Ντόνεσκ και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ίδαλμα του ο Βίντιτς…
Ως κεντρικός αμυντικός ο Νικόλας Ιωάννου δεν θα μπορούσε να μην έχει σαν ίνδαλμα τον αρχηγό των «μπέμπηδων» Νεμάνιαν Βίντιτς. Αξίζει να επισημάνουμε πως ο Σέρβος αμυντικός παρακολουθούσε αρκετά παιχνίδια των μικρών της Γιουνάιτετ σχολιάζοντας θετικά την παρουσία του νέου αποκτήματος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

* Τον Νικόλα Ιωάννου παρακολούθησε πρόσφατα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ανδρών της εθνικής ομάδας της Κύπρου και δεν αποκλείεται να τον συμπεριλάβει στην επόμενη κλήση του.

*Αγωνίζεται ως κεντρικός και ως αριστερός ακραίος αμυντικός.
*Πατέρας του είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ιωάννου (προπονητής Δόξας)».

Σχετικά άρθρα