Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εξόφληση φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου στην Εφορία
Εξόφληση φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου στην Εφορία  thumbnail

Εξόφληση φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου στην Εφορία

Διευκόλυνση «παγίδα» προσφέρει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή στους φορολογούμενους που δεν έχουν χρήματα να εξοφλήσουν το φόρο κληρονομιάς προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι που δεν έχουν μετρητά θα μπορούν να εξοφλούν τον φόρο κληρονομιάς με την παραχώρηση του ακινήτου τους στο Δημόσιο.


Η παγίδα, όμως, είναι ότι στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρεται η παραχώρηση του ακινήτου ανεξαρτήτως αν η αντικειμενική του αξία είναι μεγαλύτερη του χρέους. Δηλαδή το Δημόσιο δεν θα δίνει… ρέστα στην περίπτωση που ο οφειλέτης φορολογούμενος χρωστάει 20.000 φόρο κληρονομιάς και το ακίνητό του έχει αντικειμενική αξία 100.000 ευρώ, τότε ο πολίτης δεν θα έχει καμία αξίωση από το ελληνικό Δημόσιο.


Τι αναφέρει η τροπολογία


«Με πράξη της Φορολογικής Διοίκησης επιτρέπεται η εξόφληση του συνόλου ή μέρους οφειλομένου φόρου κληρονομιάς από οφειλέτη που βρίσκεται σε αδυναμία να τον καταβάλει με μετρητά, μετά από αίτησή του, με μεταβίβαση στο Ελληνικό Δημόσιο της πλήρους κυριότητας ολοκλήρου αξιόλογου κληρονομιαίου ή άλλου ακινήτου, το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης και δεν βαρύνεται με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα, αγωγή ή άλλο βάρος. Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδεται στον οφειλέτη η τυχόν διαφορά μεταξύ της αξίας του ακινήτου που προσφέρεται και του φόρου κληρονομιάς που οφείλεται. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων καθορίζεται η διαδικασία εξόφλησης του φόρου και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.»
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X