Τρέλανε τους όλους ΕΞΑΣΤΕΡΕ!

Σε 12 αγώνες στη Μόσχα η ΤΣΣΚΑ μετράει 9 νίκες.

Ο Παναθηναϊκός όμως σε κάθε περίπτωση κερδίζει τα μεγάλα ματς, τους τελικούς, όπως το 2007 και το 2009. Έχει άχτι για τη σφαγή του 2012 στον ημιτελικό. Έχει πάθος να ολοκληρώσει μια ανατροπή που όμοιά της δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ,να ρίξει στο καναβάτσο μια ομάδα με υπερδιπλάσιο μπάτζετ και μάλιστα παίζοντας με μειονέκτημα έδρας.

 

Με όπλο την άμυνά του κι ελπίδα ότι δεν θα έχει επέλθει η πλήρης εξάντληση σε παίκτες που υπερβαίνουν το 30ο έτος στο 5ο παιχνίδι σε διάστημα 10 ημερών, ο «εξάστερος» θέλει να εξαργυρώσει την καλή ψυχολογία που του δίνει η ισοφάριση της σειράς, αλλά και η γνώση ότι τα δυο πρώτα παιχνίδια στη Μόσχα τα έχασε στη λεπτομέρεια. Προφανώς και πρέπει να κρατήσει ξανά την ΤΣΣΚΑ στος 60 πόντους, μόνο που απόψε (19.00 live Novasports) θα πρέπει να σκοράρει περισσότερο. Να βρει πόντους και καλά ποσοστά από Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μπράμος, Κάρι και Φώτση, κάτι που (όσο κι αν φαίνεται περίεργο) στα προηγούμενα παιχνίδια δεν έγινε.

 

Ο Μεσίνα, νιώθει την πίεση αντιμετωπίζοντας το φάσμα του αποκλεισμού. Θα είναι τεράστια αποτυχία (και προφανώς αιτία λύσης της συνεργασίας) η απουσία της ΤΣΣΚΑ από το Φάιναλ Φορ του Μιλάνου. Κάνοντας το απολύτως παράδοξο μπασκετικά, να χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον πεντάδα με έναν μόνο ικανό σουτέρ (τον Ουίμς), ποντάροντας στα μεγάλα κορμιά (που το επιτελείο του Αλβέρτη έχει αντιμετωπίσει άριστα), έχει καταστήσει την ΤΣΣΚΑ από κυρίαρχη, απούσα. Σαφέστατα και δημιουργεί πελώρια πρόβλημα με τον τρόπο που παρατάσσει την ομάδα.

 

Κεφάλαιο Τεόντοσιτς. Ο Μεσίνα δεν αποκαλύπτει αν θα τον χρησιμοποιήσει απόψε, αν και η αποθεραπεία ολοκληρώθηκε. Από τη μια συνήθως προκαλεί αναστάτωση στην ομαδα (πόσο μάλλον μετά από μακρά απουσια), από την άλλη όμως η ΤΣΣΚΑ είναι προφανές ότι στερείται δημιουργίας, εμπνεύσεων και σκοραρίσματος. Λογικά κάποια στιγμη θα μπει.

 

Διαιτητές; Ο ανθέλληνας Λοτερμόζερ, ο Σέρβος Γιόβτσιτς κι Ουκρανός Ρίζικ. Τι επίπτωση θα έχουν η τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η αποδιδόμενη (από κακή εκτίμηση) σε εκείνον δήλωση περί διαιτητών σε εντεταλμένη υπηρεσία μετά το πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, και η πλήρης μεταστροφή δηλώνοντας εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της διοργάνωσης; Θα το δείξει η ζωή και η διάθεση των γκρι. Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ, της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης (σε διαχρονικό επίπεδο) δήλωσε σήμερα ότι αν δεν πάρει την κούπα ο Παναθηναϊκός, να την πάρει η ΤΣΣΚΑ, γιατί είναι οι δυο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

 

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ, ζευγάρι βγαλμένο από την ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ζευγάρι που σηματοδότησε την τελευταία μπασκετική παράσταση (με σορτσάκι) του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Μπορεί ο Αλβέρτης να «κεράσει» το φαρμάκι της απομάκρυνσης στον Μεσίνα;

 

Κάτι τέτοιο θα συνιστά μπασκετικό θαύμα, αλλά ο «εξάστερος» και οι φέροντες την βαρύτερη φανέλα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μπορούν να ανατρέψουν κάθε μπασκετική λογική. Αν υπάρχει τέτοια…

 

Αρκεί να παίξουν αμυνάρα, παίρνοντας σκορ και δημιουργία ΚΑΙ από τον φυσικό τους ηγέτη.

 

Μόσχα-Μιλάνο, πτήση δύσκολη, όχι ακατόρθωτη…

Σχετικά άρθρα