«Μπορώ να αγωνιστώ σε οποιοδήποτε σύλλογο»

Είναι στα… χάι του ο Μάρκους Μπεργκ και δεν το έκρυψε μιλώντας στο σουηδικό σάιτ «sportbladet».

«Είχα πολλά χρόνια να νιώσω σε τόσο καλή κατάσταση. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό ματς ο τελικός. Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή και ελπίζω να μην συμβεί το παραμικρό. Δεν έχω πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός τίτλου από το 2007 όταν πήρα το πρωτάθλημα με την Γκέτεμποργκ. Αυτός ήταν ο λόγος που πήγα στο Αμβούργο και στην Αϊντχόφεν, όμως τραυματίστηκα και δεν κατάφερα να πραγματοποιήσω τους στόχους μου. Σημαίνει πολλά για μένα να κατακτήσω έναν τίτλο και ελπίζω να ήρθε η ώρα», υπογράμμισε ο Μπεργκ.

Ο Μπεργκ εξήγησε ότι θέλει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και ότι εάν φύγει, αυτό θα συμβεί επειδή θα έχει πρόταση που δεν θα μπορεί να αρνηθεί. «Όλη η οικογένεια περνάει υπέροχα. Θα μου άρεσε να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό και να τον βοηθήσω να ξαναβγεί στην Ευρώπη. Για να φύγω θα πρέπει να είναι μια πρόταση που δεν θα μπορώ να αρνηθώ. Θα πρέπει να είναι μια ομάδα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, που θα μου δώσει την ευκαιρία να προχωρήσω αρκετά στο Champions League ή το Europa League. Δεν με αποθάρρυναν οι δυσκολίες που αντιμετώπισα. Είχα αρκετά χρόνια να νιώσω υγιής και σε τόσο καλή φόρμα, ποτέ δεν αμφισβήτησα τις ικανότητες μου», είπε ο Σουηδός επιθετικός και πρόσθεσε, δείχνοντας σιγουριά για τον εαυτό του: «Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, όμως αυτή την στιγμή στην κατάσταση που βρίσκομαι θεωρώ ότι μπορώ ν’ αγωνιστώ σε οποιοδήποτε σύλλογο».

Όσον αφορά, την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, υποστήριξε: «Είναι δύσκολο να εξηγήσω που οφείλεται η φετινή μου παρουσία. Προφανώς έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι δεν είχα ιδιαίτερους τραυματισμούς. Ο προπονητής μου έχει δείξει εμπιστοσύνη και εγώ από την πλευρά μου έχω ωριμάσει και έχω ηρεμήσει. Έχω αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δεν με επηρεάζουν μεμονωμένα περιστατικά σε αγώνες. Αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα για να κάνω μια νέα αρχή στην καριέρα μου και πραγματικά νιώθω ότι τα έχω καταφέρει. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει φημολογία γι’ άλλες ομάδες. Υπάρχουν στιγμές που ένας επιθετικός θα σημειώσει γκολ και θα τραβήξει την προσοχή των ομάδων, αυτό είναι καλό σημάδι, όμως αυτή την στιγμή δεν με ενδιαφέρει».

Σχετικά άρθρα