Αρχική / Παιδί / Παιδικό θέατρο: «Αισώπου Κόμιξ!»
Παιδικό θέατρο: «Αισώπου Κόμιξ!» thumbnail

Παιδικό θέατρο: "Αισώπου Κόμιξ!"

Η ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει τη νέα της παράσταση Αισώπου κόμιξ! Μια διαδραστική θεατρική εμπειρία για όλα τα παιδιά. Μια φορά κι έναν καιρό, έτσι αρχίζουν όλα τα παραμύθια!

«Μια φορά κι έναν καιρό…

που μπορεί να σημαίνει "κάποτε", τα παλιά τα χρόνια


ή μπορεί να σημαίνει και τώρα, πριν από λίγο…»Η νέα μας παράσταση Αισώπου κόμιξ! αναβιώνει πέντε αγαπημένους μύθους του Αισώπου, που επέζησαν στους αιώνες.


Η παράσταση είναι φτιαγμένη από τα ίδια… αγνά υλικά- κέφι, γνώση και αγάπη για το θέατρο για παιδιά- με μουσική, κίνηση, κούκλες και πολλές… μεταμορφώσεις.


Video:Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δραματοποιεί 5 γνωστούς μύθους του Αισώπου και το παιχνίδι ξεκινάει!


Αυτό που συνδέει τους μύθους του Αισώπου με τα κόμιξ είναι ότι και τα δύο έχουν μεγάλη ταχύτητα. Οι μύθοι, όπως και τα κόμιξ, είναι αιχμηροί – ακριβείς, διασκεδάζουν αλλά και διδάσκουν. Εμείς αρχίζουμε να κινούμε τη στατική εικόνα και να μιλάμε το γραπτό λόγο, δίνοντας ζωή στον μύθο!


Μία πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια, μουσική και κίνηση, παράσταση, που "μιλάει" με αλληγορίες για τη ζωή -μέσα από παθήματα ζώων- και μας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών και ιδανικών. Μία διαδραστική παράσταση με μουσική, πολλή κίνηση, κούκλες και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις!


Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους!


Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας

Η ποντικίνα της πόλης και η ποντικίνα της εξοχής


Ο Βοριάς και ο Ήλιος

Η Αλεπού και ο Κόρακας


Ο Λαγός και η Χελώνα


 


Ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος, με πολυετή πείρα στο θέατρο για παιδιά και εφήβους, έχει φροντίσει να υπάρχει υλικό δραστηριοτήτων, το οποίο στέλνεται σε κάθε σχολείο πριν την παράσταση. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν μελετηθεί για να γίνονται στην τάξη την προηγούμενη και την επόμενη ημέρα της παράστασης. Έτσι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα λαϊκά παραμύθια στην αυθεντική τους γλώσσα και αποκτούν συνείδηση θεατρικής πράξης. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν στα χέρια τους μια σειρά από εργαλεία και υλικά για δημιουργικές δραστηριότητες που θα προετοιμάσουν τα παιδιά για την παράσταση με μουσική, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια κίνησης και έκφρασης.


Η Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό δράμα -καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ- και η Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγος -ειδικευμένη στο Drama in Education, έχουν οργανώσει τη λειτουργία του διαδραστικού μέρους, έτσι ώστε η παράσταση να αποτελεί μια πραγματική «ψυχαγωγική» εμπειρία.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 60' και ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι.


Πληροφορίες:


Κινητήρας Studio


Ερεχθείου 22,Κουκάκι
Τηλ : 2109248328
Παραστάσεις: 26/4/2014
Πληροφορίες : 15, 22, 29/3, 5, 12, 26/4, 5.30 μ.μ.
Τιμη : € 8.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X