«Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας»

Περήφανοι για την πορεία του Ολυμπιακού δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, κατά την άφιξή τους στη χώρα μας από τη Μαδρίτη. Παράλληλα ευχήθηκαν τα… χειρότερα στη Ρεάλ στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, λόγω της συμπεριφοράς των παικτών της. 

«Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Παλέψαμε. Δεν παραδώσαμε κανένα στέμμα. Χάσαμε από τη Ρεάλ, από την ομάδα που παίξαμε στον τελικό πέρσι και την κατατροπώσαμε. Φέτος χτυπηθήκαμε από τραυματισμούς, κάναμε ό,τι καλύτερο γίνεται και το μέλλον ανήκει στον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αρχικά.

Για τη Ρεάλ είπε: «Είναι ένα συνονθύλευμα από καλούς παίκτες, αλλά με τον τρόπο που παίζουν δεν έδειξαν κανέναν σεβασμό στον Ολυμπιακό, που πήρε δύο πρωταθλήματα Ευρώπης και τους ταπείνωσε πέρσι στον τελικό. Τον έχουν τσακίσει τον Σπανούλη στο ξύλο και όταν το παιχνίδι έχει κριθεί, να πηγαίνουν τα δύο γκαρντ και να τον σηκώνουν εικονικά είναι μια εικόνα αηδίας για μένα. Εύχομαι να πατώσουν στο Final Four». 

Ο έτερος των ιδιοκτητών, Γιώργος Αγγελόπουλος, σε πιο ήπιους τόνους είπε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες, φτάσαμε μια ανάσα από την διεκδίκηση του three-peat, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει με αυτές τις συνθήκες και με αυτό το πλαίσιο. Το μέλλον ανήκει στον Ολυμπιακό, ανήκει σε αυτή την ομάδα. Είμαστε όλοι νέοι. Τα παιδιά έχουν πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, εκεί που μας αξίζει. Αποδείχτηκε ότι το πλεονέκτημα έδρας ήταν καθοριστικό. Νομίζω ότι χάθηκε στο εντός έδρας ματς με το Μιλάνο. Βασικός λόγος ήταν οι τραυματισμοί, χωρίς να θέλουμε αυτή τη στιγμή να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Παίξαμε χωρίς τον Λο, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Στράτο… Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε στην κορυφή. Αυτά που ζήσαμε τόσο χρόνια, δεν θα ξεχαστούν ποτέ από κανέναν. Όλοι σας και όλοι μας θα τις έχουμε αυτές τις στιγμές για πάντα στο μυαλό μας και πιστεύω ότι σύντομα θα επαναληφθούν. Απλά έγινε μια στάση. Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει το three-peat. Ίσως έφτασε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας τι έχουμε πετύχει. Αυτό ισχύει για όλον τον κόσμο». 

Τα δύο αφεντικά της ΚΑΕ υποκλίθηκαν στον κόσμο της ομάδας. «Η παρουσία του ήταν πολύ σημαντική και στο Top-16 και σε όλα τα παιχνίδια», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ ο αδερφός του συμπλήρωσε: «Ο κόσμος, για παράδειγμα, στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ρεάλ, άρχισε να καταλαβαίνει καλύτερα τους ρόλους των παικτών. Δεν χειροκροτήθηκαν, δηλαδή, οι παίκτες που σημείωναν τους πόντους, αλλά και κάποιοι που σε προηγούμενα παιχνίδια είχαν αποδοκιμαστεί. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του πρωταθλητή Ευρώπης. Πιστεύω ότι θα περιμένει να χειροκροτήσει αυτή την ομάδα στους τελικούς, αλλά και πριν τους τελικούς. Είδαμε και στα παιχνίδια με τη Ρεάλ ότι ο κόσμος έδειξε μια αναγνώριση, όχι μόνο για τη φετινή χρονιά». 

Όσο για το μέλλον, υποσχέθηκαν πως θα παραμείνουν δίπλα στην ομάδα και με το ίδιο μοντέλο θα προσπαθήσουν να την ξαναφέρουν στην κορυφή. «Θα συνεχίσουμε με το ίδιο μοντέλο. Δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στο σημερινό αποτέλεσμα. Και με τις πιθανότητες να το δούμε, τα μπάτζετ των 40 εκατομμυρίων, κάποια στιγμή θα κέρδιζαν ένα παιχνίδι παραπάνω. Ο νόμος της ζωής είναι αυτός», τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν θέλησε να πει πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα κάνοντας λόγο για εμετική κατάσταση. «Η μισή Εθνική Ελλάδος είναι παίκτες του Ολυμπιακού. Πηγαίνουν, αγωνίζονται, τα δίνουν όλα, τραυματίζονται, επιβαρύνονται. Πολλοί τραυματισμοί ενδεχομένως να έχουν σχέση με την προσπάθεια στην Εθνική Ελλάδας. Συνεχίζουν, όμως. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός». 

Τέλος, δήλωσαν περήφανοι που πολλοί πρώην παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι παρόντες στο Final Four. «Είναι εντυπωσιακό», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο αδερφός του συμπλήρωσε: «Η Μπαρτσελόνα έχει δύο παίκτες του Ολυμπιακού, ο ένας έχει πάρει μια Ευρωλίγκα και ο άλλος δύο Ευρωλίγκες. Ένας από τους λόγους που ευχήθηκα καλή επιτυχία στη Μπαρτσελόνα είναι και αυτός. Έχει δύο πρωταθλητές Ευρώπης στη σύνθεση της. Θα θέλαμε να είμαστε εμείς εκεί, βέβαια».

Σχετικά άρθρα