Πρώτη είδηση στη Σουηδία ο Μπεργκ

Την αποθέωση γνωρίζει ο Μάρκους Μπεργκ στη χώρα του μετά από την εκπληκτική εμφάνιση και το χατ τρικ στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. 

«Ο Μπεργκ πέτυχε ένα ιστορικό χατ-τρικ σε έναν τελικό-χάος», αναφέρει η Sportbladet που κάνει αναφορά και σε κάποια μικροεπεισόδια που έγιναν πριν το ματς. «Είναι κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Τώρα το γιορτάζουμε. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου μαζί με τον τίτλο του 2007 με τη Γκέτεμποργκ», τόνισε ο ίδιος στη σουηδική εφημερίδα. 

Η διαδικτυακή έκδοση φιλοξενεί γκάλοπ για το αν ο Μπεργκ πρέπει να κληθεί στην εθνική Σουηδίας και οι φίλαθλοι μετά από 8.500 ψήφους επέλεξαν «Ναι» κατά 53%, «Για τον πάγκο» το 31% και «Όχι» το 16%. 

Η Sport Expressen χαρακτηρίζει τον Μπεργκ «Ήρωα του τελικού», με τον πρωταγωνιστή να δηλώνει: «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα και αξίζαμε να κερδίσουμε», είπε. 

Kαι η ΟΥΕΦΑ για Παναθηναϊκό και Μπεργκ

«Ο Μπεργκ ενέπνευσε τον Παναθηναϊκό σε θρίαμβο στον τελικό του Κυπέλλου» είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας της ΟΥΕΦΑ που αναφέρεται στο χτεσινό παιχνίδι. «Ο Μπεργκ παραδέχτηκε ότι υπερέβη τα πιο τρελά του όνειρα το χατ τρικ με το οποίο ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-1 τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνοντας μία περίοδο τεσσάρων ετών προσμονής ενός τροπαίου.»

Το «Reuters» από την πλευρά του στέκεται στο αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς να κάνει αναφορά στα μικρο επεισόδια. “Τα τρία γκολ του Μπεργκ βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το Κύπελλο”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ισπανική «Marca» γράφει: “Ο Παναθηναϊκός κατακτά τον πρώτο του τίτλο από το 2010”, ενώ η “Αs” τονίζει: “O Παναθηναϊκός άρπαξε το Κύπελλο”.

Ο Μάρκους Μπεργκ πρωταγωνιστεί και στο γερμανικό “kicker”, το οποίο επισημαίνει: “Ο Μπεργκ έκανε την διαφορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας”.

Στην Πορτογαλία από την άλλη αποθεώνουν τον Ζέκα, κάνοντας μικρή αναφορά και στα επεισόδια. Συγκεκριμένα η “O’Jogo” αναφέρει: “Ο Ζέκα βοήθησε τον Παναθηναϊκό να στεφθεί Κυπελλούχος”, ενώ η “Α Bola” υποργαμμίζει: “O Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο σε έναν τελικό που επισκιάστηκε επεισόδια”.

Η ολλανδική De Telegraaf θυμήθηκε τον… Χουμπ Στέφενς, τονίζοντας: “Ο Μάρκους Μπεργκ γκρέμισε τον ΠΑΟΚ. Ο Στέφενς μπορεί να βρίσκεται στην Στουτγκάρδη την οποία προσπαθεί να κρατήσει στην Μπουντεσλίγκα, την στιγμή που πρώην ομάδα του, ο ΠΑΟΚ παλεύει για επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚ έχασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με 4-1”.

Σχετικά άρθρα