Άμεσα αποφάσεις από τον Σαββίδη

Τις πιο δύσκολες ώρες του από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ περνά ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του Δικέφαλου το «φυσάει και δεν κρυώνει» από το αποτέλεσμα του τελικού, κυρίως δε την τραγική εμφάνιση της ομάδας και τον αγωνιστικό διασυρμό από τον Παναθηναϊκό. Είναι ο τρόπος που χάθηκε αυτό το κύπελλο, που πείραξε τον Σαββίδη, γιατί διαπίστωσε (όπως και οι χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας) πως ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά ήταν αγνώριστος. Και δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα για να δικαιώσει τις προσδοκίες του κόσμου που ακολούθησε την ομάδα στην Αθήνα και του ιδίου που έχει βάλει ζεστό χρήμα (αρκετά εκατομμύρια ευρώ) στην ΠΑΕ.

Ο Σαββίδης μετά το τέλος του αγώνα είπε μία φράση που συζητήθηκε ενώ το μεσημέρι της Κυριακής αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην οποία κάλεσε και τον υπηρεσιακό προπονητή της ομάδας, τον Γιώργο Γεωργιάδη. Από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο Σαββίδης μετά το τέλος του τελικού και την δυσαρέσκειά του που εκφράστηκε με έντονο τρόπο και στα αποδυτήρια της ομάδας, προκύπτει το πρόωρο συμπέρασμα πως θα προχωρήσει σε αλλαγές που είναι απαραίτητες για να βρει ο ΠΑΟΚ τον δρόμο του. Είναι φανερό πως η τύχη πολλών μέσα στην ομάδα θα κριθεί και από την προσπάθειά τους στα πλέι οφ, αν και από την παρουσία τους στον τελικό του κυπέλλου είναι φανερό πως δεν πατούν καλά στα πόδια τους. Και κυρίως το μέλλον τους στην Τούμπα είναι αβέβαιο.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι και την νέα αγωνιστική περίοδο, ανεξάρτητα τι θα συμβεί στα πλέι οφ. Χρειάζεται η εφαρμογή νέας δομής. Ένας πρέπει να είναι ο υπεύθυνος για τις επιλογές παικτών, ένας πρέπει να έχει την ευθύνη στα οικονομικά (σε αυτό τον τομέα λειτουργεί η Γκοντσάρεβα) ένας πρέπει να είναι ο προπονητής από την αρχή και να είναι απόλυτα γνώστης της κατάστασης. Ο ΠΑΟΚ είχε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα εδώ και μήνες. Το Ρωσικό και το Ελληνικό. Διαφορετικές απόψεις, προτάσεις, μέχρι να υπερισχύσει της μίας ή της άλλης πλευράς. Συγχωρέστε με, αλλά έτσι ομάδα δεν στήνεται. Δεν μπορεί να προχωρήσει και δεν πίνει νερό ακόμη κι όταν φθάσει στην πηγή. Αποτελεί ξεκάθαρη ευθύνη του μεγαλομετόχου να καθορίσει την δομή του νέου ΠΑΟΚ έτσι όπως πρέπει να διαμορφωθεί στις 18 Μαίου, όταν τελειώσουν τα πλέι οφ. Εκείνη την ημέρα πρέπει να ανακοινωθεί ο νέος προπονητής, τότε πρέπει να γνωρίζουν στον ΠΑΟΚ, ποιος θα διαχειριστεί τις περιπτώσεις παικτών που θα έρθουν και αυτών που θα μείνουν. Όπως σε όλα τα μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη, μετά τον βασικό μέτοχο, είναι μετρημένοι οι συνεργάτες του (δύο το πολύ τρεις μαζί με τον προπονητή) που θα έχουν την ευθύνη σε όλα, το ίδιο πρέπει να συμβεί και στον ΠΑΟΚ.

Τα μυαλά των οπαδών πονάνε, όπως συνηθίζουν να λένε και με σύνθημά τους διαχρονικά, ενώ σε επίπεδο ηγεσίας πονάει διπλά ο μεγαλομέτοχος γιατί οι επιλογές δεν βγαίνουν. Και στον δεύτερο χρόνο της παρουσίας του στην Τούμπα, δεν θα γευθεί την χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου. 

Σχετικά άρθρα