Οπαδοί κατά αντικυβερνητικών στην Ουκρανία (videos)

Οι ειρηνικές διαδηλώσεις στην πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας μετατράπηκαν σε βίαιες, όταν ένα πλήθος οπαδών επιτέθηκαν σε 300 άτομα που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης.
Περίπου 5 χιλιάδες οπαδοί της Ντνίπρο και της Μέταλιστ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος μαζί με 250 ακτιβιστές και άρχισαν τα επεισόδια.
Πρόθεσή τους ήταν να κάνουν πορεία υποστηρίζοντας την ενότητα της Ουκρανίας, από την πλατεία μέχρι το γήπεδο της Μέταλιστ, όπου οι δύο ομάδες αγωνίζονταν για το πρωτάθλημα. Η πορεία ξεκίνησε τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, ενώ μερικοί από αυτούς κρατούσαν πυρσούς και βαρελότα. Τα συνθήματα που επικρατούσαν ήταν «Δόξα στην Ουκράνια. Δόξα στους ήρωες. Πάνω απ’όλα η Ουκρανία.»
Το κακό ξεκίνησε όταν η πορεία τους έφτασε στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, που κρατούσαν κορδέλες του Αγ. Γεωργίου (σύμβολο νίκης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) και υποστήριζαν την αυτονομία της Περιφέρειας από το Κίεβο. Από τις συμπλοκές 14 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί.

Σχετικά άρθρα