Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Αυτούσιο» θα λάβουν οι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα
«Αυτούσιο» θα λάβουν οι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα thumbnail

"Αυτούσιο" θα λάβουν οι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα

Αυτούσιο θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων.


Ο κ. Θεοχάρης, σημείωσε ότι έως τώρα έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις, και ότι η όλη διαδικασία προχωρά «ομαλά».
Αντίθετα, έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, δήλωσε ο γγ Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.


Συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, από το οποίο μπορεί να επωφεληθούν τελικά, περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες, όπως εκτίμησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.


Έως τώρα δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων, τόνισε ο κ. Θεοχάρης. Ωστόσο επεσήμανε πως θα εξεταστεί το εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας.
Όσον αφορά στα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείτα


Πηγή: www.kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X