Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Βγάζω κοκκινίλες στο πρόσωπο. Τι μπορεί να έχω;
Βγάζω κοκκινίλες στο πρόσωπο. Τι μπορεί να έχω; thumbnail

Γιώργος, 21 ετών

Βγάζω κοκκινίλες στο πρόσωπο. Τι μπορεί να έχω;

Ρωτά ο αναγνώστης μας Γιώργος Κ.:


Γεια σας, είμαι  21 χρονών και εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζω ένα κοκκίνισμα σε όλο το πρόσωπο το οποίο είναι σχεδόν καθημερινό. Γίνεται εντονότερο όταν αγχώνομαι, όταν είμαι σε υπερένταση, απο την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και πολλές φορές βγάζω και κάποια κόκκινα σημάδια σε διάφορα σημεία του προσώπου τα οποία κρατάνε 5 με 10 λεπτά. Όλο αυτό μου προκαλεί υπερβολικό άγχος και θα ήθελα  να μάθω αν το κοκκίνισμα είναι από το άγχος ή το άγχος που δημιουργείται είναι από το κοκκίνισμα. Υπάρχει λύση; Τι ακριβώς μπορεί να έχω; Ευχαριστώ
Απαντά η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδου:


Το πιο πιθανό είναι το ερύθημα (κοκκίνισμα) να προκαλείται απο το άγχος. Οπωσδήποτε κατόπιν το ερύθημα μπορεί να εντείνει το άγχος. Κι αυτό διότι κατά την διάρκεια έκθεσης μας σε στρες, απελευθερώνονται ουσίες που σε μερικά άτομα, οδηγούν σε αυτή την κατάσταση. Όσο για τη θεραπεία, αυτή είναι συνάρτηση ενός λεπτομερούς ιστορικού, γι'αυτό θα πρέπει να επισκευθεί δερματολόγο. Θεραπεία δεν συμμαινει ιαση. Ο ασθενής, κάτω από συγγεκριμένες συνθήκες,  θα έχει πάντα την πιθανότητα να αναπτύξει επισόδεια σαν κι αυτό που περιγράφει. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X