Η Κατερίνα Λέχου νέα Πρωθιέρεια

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Νανζίνγκ 2014», αλλά και τη νέα Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου. Η παρουσίαση της Ελληνίδας ηθοποιού έγινε από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιάννη Καρρά, ενώ παρέστη και μίλησε και η χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία δεκάδων Κινέζων δημοσιογράφων, μελών τηλεοπτικών συνεργείων και εκπροσώπων της διοργανώτριας Νανζίνγκ, στο πλαίσιο προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που θα πραγματοποιηθούν 16-28 Αυγούστου 2014, με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 3.500 αθλητών και αθλητριών από ολόκληρο τον κόσμο. Οι αθλητές, από 15-18 ετών, θα διαγωνιστούν στα 28 αθλήματα του κανονικού Ολυμπιακού προγράμματος, ενώ υπάρχουν και μερικά νέα αγωνίσματα, όπως το μπάσκετ «3 εναντίον 3».

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες στη Νανζίνγκ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ η τελική πρόβα θα γίνει αύριο το πρωί. Μέχρι στιγμής το όριο για τη Νανζίνγκ έχουν πιάσει 7 Έλληνες αθλητές, αλλά η ΕΟΕ ευελπιστεί ότι ο αριθμός τους θα φθάσει αυτόν της Σιγκαπούρης, το 2010, ο οποίος ανήλθε στους 27. Η Κατερίνα Λέχου είναι η 2η Πρωθιέρεια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, μετά την Ινώ Μενεγάκη, την οποία θα αντικαταστήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι και τους Ολυμπιακούς του 2018.

Πηγή: enikos.gr 

Σχετικά άρθρα