Ζήσης: «Νιώθω ευλογημένος»

Για τη συμμετοχή του στον τελικό του Eurocup με τη φανέλα της Ούνικς Καζάν κόντρα στην Βαλένθια ετοιμάζεται ο Νίκος Ζήσης. Ο διεθνής γκαρντ έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για την πορεία της ομάδας, τον μεγάλο τελικό αλλά και για το δεύτερο παιδάκι του, το οποίο γεννήθηκε πρόσφατα.

Το blog του Νίκου Ζήση:

«Γεια σας και πάλι φίλοι του Eurocup. Είμαι ο φίλος σας Νίκος Ζήσης από την Ούνιξ Καζάν. Το κάναμε! Φτάσαμε στους τελικούς του Eurocup με αντίπαλο τη Βαλένθια και πλέον πηγαίνουμε για τον τίτλο! Είναι θαυμάσιο να βρισκόμαστε στον τελικό. Δεν ήταν τόσο εύκολο να νικήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα. Είχαμε μία πολύ σκληρή εβδομάδα πριν τον δεύτερο αγώνα, καθώς είχαμε χάσει με 11 πόντους στο Βελιγράδι. Πιστεύω ότι παίξαμε το πιο κακό μας δεκάλεπτο με διαφορά, το τέταρτο στο Βελιγράδι. Πρέπει να δώσω credit στον Ερυθρό Αστέρα που μας υποχρέωσε να παίξουμε έτσι, αλλά δεν ήταν μόνο ότι χάσαμε με 11 πόντους, ήταν όμως η εμφάνισή μας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό ήταν δύσκολο να το καταπιούμε. Ωστόσο, είχαμε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι για να επιστρέψουμε στο Καζάν και να σκεφτούμε γι” αυτό.

Τελικά, η ομάδα έδειξε το χαρακτήρα της στο δεύτερο παιχνίδι. Περιμέναμε ένα αργό ξεκίνημα, ήμασταν λίγο νευρικοί στο ξεκίνημα του α” δεκαλέπτου. Ο Ερυθρός Αστέρας έλεγξε το παιχνίδι, αλλά όλα άλλαξαν για εμάς στο β” δεκάλεπτο. Για πρώτη φορά στη σειρά επιβάλαμε το ρυθμό μας και νιώσαμε άνετοι στο παρκέ, γνωρίζοντας ακριβώς τι έπρεπε να κάνουμε στην επίθεση. Ήμασταν χωρίς τον Ίαν Βουγιούκα ο οποίος είναι πραγματικά πολύ σημαντικός για εμάς. Από την άλλη πλευρά, όταν χάνεις κάτι στη ζωή, κερδίζεις κάτι άλλο. Οι πάουερ φόργουορντ Χαρανκόντι και Καϊμακόγλου έπαιξαν μαζί και αυτό ήταν μία μεγάλη απειλή από την περιφέρεια.

Είναι πραγματικά πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη. Έπρεπε να δουλέψουμε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της σεζόν, για να φτάσουμε στον τελικό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι η ομάδα νίκησε και χαίρομαι που βοήθησα να το πετύχει αυτό. Ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για εμάς, στο οποίο πήρα μεγάλα σουτ, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου με το οποίο καλύψαμε τη διαφορά προς το τέλος.

Θα αντιμετωπίσουμε τη Βαλένθια στον τελικό. Όπως είπα και σε προηγούμενο blog μου η Βαλένθια είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν. Έχουν χάσει μόνο τρία παιχνίδια στην ισπανική λίγκα και αυτό λέει πολλά. Έχουν μία εξαιρετική ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο να νικήσουμε στη Βαλένθια, όλοι έχουν ηττηθεί εκεί. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις υπό έλεγχο τη Βαλένθια για 40 λεπτά. Παίζουν σε πραγματικά πολύ υψηλό τέμπο. Αν παίξουμε όπως στη φάση των «32», ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο θα έχουμε την ευκαιρία να τους κάνουμε να αισθανθούν άβολα και να τους περιορίσουμε από το να βρουν τον ρυθμό τους. Αν το κάνουν αυτό μπορούν να σε σκοτώσουν!

Νιώθω ευλογημένος που θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω ένα ακόμα Eurocup, αμέσως μετά την προηγούμενη σεζόν. Ελπίζω αυτή τη σεζόν να κατακτήσω τον τίτλο. Θα είναι λίγο παράξενο. Δεν συμβαίνει πολύ συχνά, να φτάνεις στην κατάκτηση ενός τίτλου δύο διαδοχικές σεζόν και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες. Για μία ακόμα φορά είναι ομάδα από την Ισπανία και τη Ρωσία ο τελικός για 4η συνεχόμενη σεζόν, νομίζω.

Επιτρέψτε μου να τελειώσω αυτό το blog με κάποια προσωπικά νέα. Μόλις έγινα πατέρας για δεύτερη φορά! Η γέννηση του δεύτερου μου γιου μου ήταν την εβδομάδα που είχαμε τα προημιτελικά και προκριθήκαμε στους τελικούς. Έφυγα από το Καζάν για μερικές ημέρες, για να είμαι παρών στη γέννηση του γιου μου. Πλέον επέστρεψα στο Καζάν και ελπίζω του αφιερώσω τον τίτλο του Eurocup. Δεν είναι όπως ο Σπανούλης ο οποίος κέρδιζε μία Ευρωλίγκα σε κάθε γέννηση ενός παιδιού του. Ωστόσο, ο πρώτος μου γιος γεννήθηκε 4 ημέρες πριν κατακτήσουμε την ιταλική λίγκα με τη Σιένα. Του αφιέρωσα εκείνο τον τίλο και ελπίζω να κάνω το ίδιο και με τον Μάρκο. Θα επιστρέψω μετά τον πρώτο τελικό, ευχηθείτε μας καλή τύχη!».

Σχετικά άρθρα