«Παπ»: «Φτιάξτε ομάδες για να ανταγωνιστείτε τον Ολυμπιακό»

O Δημήτρης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι ομάδες θα πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές για να κοντράρουν τον Ολυμπιακό που είναι «η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα». Επίσης ο επιθετικός του Ατρόμητου θεωρεί ότι οι διαιτητές φοβούνται στα παιχνίδια των ερυθρόλευκων. Είναι ευχαριστημένος στον Ατρόμητο και πως περιμένει κλήση από τον Φερνάντο Σάντος για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

Διαβάστε αποσπάσματα των όσων δήλωσε στη Livesport:

Για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα στον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού: «Εκείνο που λέω για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι ότι πρέπει πρώτα να φτιάξουν καλές ομάδες, να είναι ανταγωνιστικές. Κι αν είσαι καλή ομάδα, δεν φοβάσαι τίποτα. Το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό το 2004 το πήραμε γιατί ήμασταν καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Και το ξέραμε ότι δεν μπορεί να έχουμε κάποιον διαιτητή που να μην παίζει 50-50». 

Για την ελληνική διαιτησία: «Φοβούνται. Βλέπω τους διαιτητές και ειδικά στα ματς του Ολυμπιακού υπάρχει φόβος. Το τι θα τους γράψουν μετά, το ένα, το άλλο. Εγώ αυτό εισπράττω. Στα ματς του Ατρομήτου, όταν παίζαμε με τις υπόλοιπες ομάδες, έβλεπα να παίζει ήρεμος 50-50. Φοβούνται να τον αδικήσουν (σ.σ. Τον Ολυμπιακό). Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός».

Για τους φοβισμένους διαιτητές: «Ο Κάκος είναι πολύ καλός διαιτητής. Και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό δεν φοβάται, σφυρίζει ό,τι βλέπει. Του το έχω πει και του έχω δώσει συγχαρητήρια. Το κακό με τις φοβισμένες διαιτησίες είναι ότι οδηγούν τον αντίπαλο να παίζει πιο σκληρά γιατί έχει ασυλία. Κι αυτό εμένα με τρελαίνει». 

Για το πως αισθάνεται όταν δεν βλέπει καλή διαιτησία: «Σίγουρα με τρελαίνει. Αλλά προσπαθώ να παίξω μπάλα. Γιατί δεν δέχομαι ότι ο διαιτητής μπορεί να με κερδίσει». 

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός σε αυτόν το θέμα και το αν είναι καλύτερος:«Είναι πιο δυνατός… Ναι, είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα». 

Για το πώς περνάει στον Ατρόμητο: «Πραγματικά έχω βρει συμπαίκτες, ομάδα, σύστημα. Αυτό που μου ταίριαζε. Η ισορροπία που έχει η ομάδα. Γουστάρω, διασκεδάζω πια το ποδόσφαιρο». 

Για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό και το τι συνέβη: «Ο μόνος που εμπιστευόμουν στον Παναθηναϊκό ήταν ο κ.Βαρδινογιάννης. Είχα ξεκινήσει την προετοιμασία με την ομάδα όταν ήρθε ο κ.Αντωνίου και μου ανακοίνωσε ότι δεν με υπολογίζουν. Στη συνέχεια ο Τεν Κάτε μου είπε ότι θα με βάλει να παίξω γιατί πήγαινα καλά. Τότε όμως ο Αντωνίου μου είπε ότι κάποιοι από τους πολυμετοχικούς δεν με ήθελαν στην ομάδα γιατί θεωρούσαν ότι είχα χάσει επίτηδες το πέναλτι με τον Ολυμπιακό. Του είπα: “πες ποιος το λέει”, αλλά δεν μου απάντησε ποτέ. Μίλησα με τον κ.Βαρδινογιάννη για τη λύση του συμβολαίου μου, γιατί δεν φτάνει που μου πετούσαν λάσπη, ζητούσαν να φέρω και 2-3 εκατ. ευρώ πρόταση ενώ έληγε η μεταγραφική περίοδος. Ο άνθρωπος μου είπε ότι αυτά που γίνονται στον σύλλογο δεν έχουν καμία σχέση με τον ίδιο. Δεν ανακατεύεται». 

Για τα όσα ακούστηκαν για το πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό το 2008: «Το κλίμα το φτιάχνουν οι απ’ έξω από την ομάδα. Αυτό που με πείραξε είναι ότι λέγανε πως ήταν στημένο το πέναλτι. Λόγω της φιλίας μου με τον Αντώνη. Κι εγώ είδα πρόσφατα μία συνάντηση του Μπεργκ με τον Σαβιόλα στο Ναύπλιο με τις οικογένειές τους. Τι θα πει αυτό;». 

Για τα όσα γράφτηκαν για τον ίδιο: «Όταν έπαιζα στον Ακράτητο, είδα δώσει μία συνέντευξη στο “Φως” και είχα πει ότι μικρός ήμουν Ολυμπιακός γιατί όταν ήρθα στην Ελλάδα έπαιζαν ο Λιτοφτσένκο, ο Προτάσοφ και ο Σάβιτσεφ. Κάποιοι έγραφαν τότε ότι μικρός ήμουν Ολυμπιακός. Τι να σου πω…». 

Για το ενδεχόμενο να γυρίσει στον Παναθηναϊκό: «Είχα επικοινωνήσει το καλοκαίρι του 2012 με άνθρωπο του Παναθηναϊκού και του είχα πει ότι θέλω να γυρίσω. Μου είπαν ότι θα το συζητούσαν και με τον κ. Φερέιρα και μου απάντησαν ότι είναι δύσκολο και λόγω του κόσμου, γιατί ο προπονητής δεν θέλει Έλληνες παίκτες. Δεν ξεχνάω, αλλά δεν κρατάω κακίες. Αν έρθει ο Παναθηναϊκός και με αγκαλιάσει, όπως πιστεύω ότι μου αξίζει, δεν έχω πρόβλημα να γυρίσω κάποια στιγμή». 
Για το να υπήρξε αναστάτωση όταν μπήκε φυλακή ο Γιώργος Σπανός: «Δεν ξέρεις τι θα συμβεί όταν ο πρόεδρος σου έχει προφυλακιστεί. Αλλά γνωρίζουμε ότι ο κ.Σπανός ζει για τον Ατρόμητο. Οπότε εγώ δεν το πίστευα (σ.σ. ότι κινδυνεύει ο Ατρόμητος). Ο ίδιος φρόντισε να μας μεταφέρει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». 

Για τα play-off: «Μπαίνουμε στα ίσα. Θα βάλω και τον Αστέρα μέσα. Για μένα δεν υπάρχουν φαβορί. Είμαι πάντως κατά των πλέι οφ. Να έχεις πάρει μία θέση μέσα στη χρονιά και στο τέλος να παίζεις έξι ματς σε 17 μέρες. Πρέπει να έχεις δύο ομάδες». 

Για το ενδεχόμενο να κληθεί στην Εθνική Ελλάδος, ενώ πλησιάζει το Μουντιάλ: «Μέσα μου περιμένω την κλήση εκείνη την ημέρα. Περιμένω αν θα είμαι κι εγώ. Γιατί μπορεί να είναι η τελευταία μου ευκαιρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο». 

Για το αν είναι δυσκολότερο το έργο του, καθώς δεν παίζει σε μία από τις μεγάλες ομάδες της χώρας: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι παίζει ρόλο αυτό. Ο κ.Σάντος είναι δίκαιος άνθρωπος. Κι αν δεν με επιλέξει θα πει ότι δεν το άξιζα. Πιστεύω ότι ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει».

Σχετικά άρθρα