Αρχική / Ψυχολογία / Φοβίες / Φοβάται τα μικρόβια και δεν κάνει σχέσεις: Πώς θα βοηθήσω την κόρη μου;
Φοβάται τα μικρόβια και δεν κάνει σχέσεις: Πώς θα βοηθήσω την κόρη μου;  thumbnail

Αντωνία., 45 ετών

Φοβάται τα μικρόβια και δεν κάνει σχέσεις: Πώς θα βοηθήσω την κόρη μου;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Γεια σας έχω μια κόρη 26 χρονών εχει πολλές φοβίες κοινωνικές μικροφοβίες φοβίες με τις αρρώστιες δεν έχει κάνει ακόμη κάποια σχέση δημιουργεί φιλίες οι ποιες ξαφνικά σταματούν τώρα είναι μονή έχει κάνει πριν δυο χρόνια συνεδρίες με ψυχίατρο και σταμάτησε λογω οικονομικής κρίσης τώρα θέλει να πάει ξανά θα ήθελα να μου πείτε εάν πρέπει να πάει σε ψυχίατρο η σε ψυχολόγο επίσης βγάζει πολλές φόρες πολύ θυμό και μισός. Σας ευχαριστώ περιμένω απάντηση.


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή.


Δημήτρης Κατσαρός 


Οι "πολλές φοβίες" έχουν πηγή ένα ενιαίο φόβο που εμφανίζεται σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είναι λιγότερο αγχωτικό και περισσότερο βοηθητικό να αντιμετωπιστεί ως ένα το όποιο πρόβλημα παρά ως "πολλά" ακόμα κι αν χρειάζεται πολλή δουλειά. Το αν η κόρη σας πρέπει να πάει σε ψυχολόγο ή σε ψυχίατρο είναι κάτι που μπορεί να διευκρινιστεί σε όποιο απ' τους δύο κι αν πάει. Αν πάει σε ψυχολόγο και χρειάζεται περεταίρω βοήθεια θα παραπεμφθεί σε ψυχίατρο. Μοιάζει λοιπόν η ερώτησή σας σαν απόπειρα να προστατεύσει την κόρη σας από τη ματαίωση. Όμως η ματαίωση είναι το τραύμα μέσα απ' το οποίο αποκτά κανείς θάρρος και δύναμη στη ζωή. Σας απαντώ λοιπόν ότι δεν έχει σημασία σε τί είδους ειδικό θα πάτε και ταυτόχρονα σας προτείνω να αναρωτηθείτε αν ο φόβος της κόρης σας είναι μήπως ματαιωθεί. Ο ακραίος θυμός άλλωστε παραπέμπει σε ένα τέτοιου είδους φόβο: "Ό,τι κι αν κάνω είναι λάθος!", "Δεν έχει τίποτα νόημα", "Δε με νοιάζει! Εγώ αυτό ήθελα!"

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X