Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Ψέματα στην σχέση: Πότε γίνονται αιτία χωρισμού;
Ψέματα στην σχέση: Πότε γίνονται αιτία χωρισμού; thumbnail

Στρατής, 27 ετών

Ψέματα στην σχέση: Πότε γίνονται αιτία χωρισμού;

Αναγνώστης μας ρωτά:


Εδώ και 6 χρόνια έχω μια σχέση αλλά τώρα τελευταία δεν πάει καθόλου καλά, Με πιάνει συνεχώς να της λέω ψέματα και έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. Μου έχει πει αρκετές φορές να χωρίσουμε αλλά με κλάματα και παρακάλια με συγχωρεί. Με το που ηρεμούν τα πράγματα πάλι τα ίδια. Θέλω να μου πείτε σας παρακαλώ πώς να σταματήσω να της λέω ψέματα δε θέλω να χωρίσουμε. Σας ευχαριστώ, θα περιμένω με αγωνία τη βοήθειά σας και πιστεύω πολύ ότι θα μου φανεί χρήσιμη και πάλι. Ευχαριστώ.


Στρατής 


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή, Δημήτρη Κατσαρό.


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητέ αναγνώστη:


Οι άνθρωποι πολλές φορές λέμε ψέματα όταν φανταζόμαστε πως η αλήθεια μας, δηλαδή εμείς, δεν είναι αρκετή για να πείσει. Είμαστε δε τόσο πεπεισμένοι πως "δεν πείθουμε" που πολλές φορές βρίσκουμε ανθρώπους που επίσης δεν πείθονται, όχι επειδή εμείς δε μπορούμε να πείσουμε, αλλά γιατί αυτοί είναι δύσπιστοι. Πάρτε λοιπόν το συνδυασμό μιας δύσπιστης συντρόφου και την πεποίθησή σας ότι δεν πείθετε και το αποτέλεσμα είναι μόνο ίντριγκες, κρυφά πράγματα, "δε θέλω να νομίζεις ότι…" και διάφορες άλλες καταστάσεις που εμείς οι ψυχολόγοι ονομάζουμε "προβλητική ταύτιση". Η τάση δηλαδή που έχουμε όλοι μας να υιοθετούμε μια συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον που έτσι κι αλλιώς θα είχαμε είτε υπήρχε αυτός ο κάποιος είτε όχι! Προκειμένου να την υιοθετήσουμε χωρίς ενοχές και αίσθηση μοναξιάς λοιπόν βρίσκουμε έναν άνθρωπο που μας επιτρέπει να την έχουμε. Με λίγα λόγια αναρωτηθείτε μήπως η συμπεριφορά σας είναι κάτι που προκαλείται από τη δυσπιστία της συντρόφου σας εξίσου όσο αυτή λέει πως δυσπιστεί εξ αιτίας των ψεμάτων σας. Κάπου στη μέση βρίσκεται πάντα η λύση. Άλλωστε αν δεν υπήρχε το κάτι πραγματικό, το κάτι αληθινό στη σχέση σας, δε θα ήσαστε ακόμα μαζί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X