Αρχική / Πολιτισμός / City life / Η «Αβάσταχτη ελαφρότητα των εγχόρδων» στο Μέγαρο
Η «Αβάσταχτη ελαφρότητα των εγχόρδων» στο Μέγαρο thumbnail

Η «Αβάσταχτη ελαφρότητα των εγχόρδων» στο Μέγαρο

Ο κύκλος «Μουσική δωματίου» κλείνει τη Τρίτη (29/4) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια βραδιά-αφιέρωμα στην «Αβάσταχτη ελαφρότητα των εγχόρδων» στην οποία συμπράττουν το Κουαρτέτο Τετρακτύς και ο Νικόλας Καβάκος, κορυφαίος τσελίστας της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


Οι πέντε διακεκριμένοι μουσικοί στη συναυλία τους στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (8.30 μ.μ.) θα αντιπαραθέσουν το «Εβδομο κουαρτέτο» του Σοστακόβιτς με το «Κουαρτέτο αρ. 2» του Μποροντίν και το «Κουιντέτο εγχόρδων D.956» του Σούμπερτ, έργο-απαύγασμα της μουσικής δωματίου. Πριν από τη συναυλία ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης θα σχολιάσει το πρόγραμμα.

Οταν τα μέλη του Τετρακτύς έλαβαν μέρος κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2011-12 στον κύκλο «Rising Stars» του European Concert Hall Organisation ως πρόταση του Μεγάρου Μουσικής, οι κριτικοί μίλησαν για ένα νέο ανερχόμενο κουαρτέτο με εκφραστική διαφάνεια, διαυγή και μεστό ήχο.


Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2008 και απαρτίζεται από τους Γιώργο και Κώστα Παναγιωτίδη (βιολί), Αλί Μπάζεγκμεζλερ (βιόλα) και Δημήτρη Τραυλό (τσέλο). Και οι τέσσερις έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και έχουν μεγάλη εμπειρία σε ορχηστρικές συνεργασίες υπό τη διεύθυνση μεγάλων αρχιμουσικών. Το 2011-12 πραγματοποίησαν περιοδεία σε φημισμένες αίθουσες της Ευρώπης και συμμετείχαν στην Μπιενάλε Κουαρτέτων. Το ρεπερτόριό τους απηχεί την αγάπη των μελών για την κλασική εργογραφία και το ενδιαφέρον τους για τη σύγχρονη δημιουργία.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X